Orhan Gencebay, yalan mı söylüyor? - Haber 1Haber 1

Orhan Gencebay, yalan mı söylüyor?

Pazar günü Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na röportaj veren ünlü sanatçı Orhan Gencebay, MESAM’dan hiçbir zaman huzur hakkı almadığını söylemişti. Ancak Odatv’de yayınlanan habere göre Gencebay’ın doğru söylemediği ve huzur hakkı aldığı ileri sürüldü.

Son Güncelleme :

06 Haziran 2018 - 14:33

118 okunma
Orhan Gencebay, yalan mı söylüyor?

Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) yönetimini Arif Sağ ve arkadaşları yeniden kazandı. MESAM’a dair Sağ’a sert suçlamalarda bulunan Orhan Gencebay bu zaferi, “Bu genel kurulu kimse kazanmamıştır. Burada sahtecilik vardır. Belki hapislik bir durum bile olabilir, bilemiyorum. Bu kadar ciddi durum. Ülkemiz böyle saçmalıklarla muhatap olamaz. Bu bir hak cinayeti” diye yorumladı.

Orhan Gencebay, Pazar günü Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajda Arif Sağ’a “hapislik” iddiasında bulunmuş ve “huzur hakkı parası almadığını söylemişti…

Orhan Gencebay şöyle diyordu:

“(…) MSG’nin, MESAM’ın, MÜYORBİR’in, MÜYAP’ın aslında bu yasa için birlik olması gerekmiyor mu? Halbuki bu kurumlarda sadece koltuk savaşı veriliyor.

– Ben hiçbir zaman bu savaşın içinde olmadım. Beni başkan yapmak istediklerinde de kaçtım. Yönetim kurulundan 8-10 yıl önce ayrıldım. Elimden gelen her şeyi yaptım MESAM için. Yıllarca hiçbir huzur hakkı lafı etmeden hizmet vermiş biriyim.

Huzur hakkı almaz mıydınız?

– Hiçbir zaman istemedik. Huzur hakkı almak için buraya gelenlerden ne köy olur ne de kasaba. Para için gelmek isteyen çok kişi var, bunlara sinirleniyorum ve üzülüyorum. Bir sanatçının buna ihtiyaç duyması beni üzüyor. Camia bitmiş, sektörümüz çökmüş durumda. (…)”

GENCEBAY DOĞRU YALAN MI SÖYLÜYOR?

Orhan Gencebay huzur hakkı almadığını söylüyor ve hatta alanları çok sert bir dille eleştiriyordu.

Peki, gerçek Gencebay’ın dediği gibi miydi?

Yani Gencebay MESAM’dan huzur hakkı parası almamış mıydı?

Ancak Odatv’de yayınlanan habere göre Orhan Gencebay’in huzur hakkı aldığı ileri sürüldü ve bu konuyla ilgili hazur hakkı makbuzu yayınladı… Buna göre Orhan Gencebay’ın, 5 toplantı için MESAM’dan aldığı 3.550 TL’lik huzur hakkı üldığı ileri sürüldü.

İşte Orhan Gencebay imzalı o belge:

Şimdi söz, Orhan Gencebay’da… Bakalım, bu iddia hakkında ne söyleyecek?

Odatv

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.