3 ülke İran için ABD'ye mektup yazdı - Haber 1Haber 1

3 ülke İran için ABD’ye mektup yazdı

ABD Başkanı Donald Trump Temmuz 2015’te İran ile bazı ekonomik yaptırımların kaldırılması karşılığında imzaladığı nükleer anlaşmadan çekildiğini açıklamasının ardından bu ülkede milyarlarca dolarlık yatırımı bulunan Almanya, İngiltere ve Fransa’yı telaşlandırdı. Üç ülke, ABD’ye mektup yazdı ve mufiyet istedi…

3  ülke İran için ABD’ye mektup yazdı

06 Haziran 2018 - 15:07

ABONE OL

Eski ABD Başkanı Donald Trump döneminde İran ile yapılan nükleer anlaşmayı, Donald Trump iktidara geldikten sonra sıkça eleştirdi ve anlaşmadan çekileceğini söyledi. Ve nihayet Mayıs ayında Trump, nükleer anlaşmadan çekildiğini açıkladı. Trump, Avrupa’nın üç önemli ülkesi Almanya, İngiltere ve Fransa’yı da ziyaret etti ve İran ile yapılan anlaşmadan çekilmelerini istedi. Ancak sözkonusu ülkelerin liderleri, Trump’ın bu isteğini geri çevirdi. Çünkü Almanya, İngiltere ve Fransa’nın İran’da milyarlarca dolarlık yatırımı var. Yani, sebep tamamen duygusal!

İşte son gelen haberlere göre Almanya, İngiltere ve Fransa, ABD’ye çağrıda bulundu. AFP haber ajansı, Fransa, Almanya, İngiltere’nin ABD’ye karşı mektup yazarak İran’a karşı yaptırımlarda Avrupa ülkelerine muafiyet getirilmesi çağrısında bulundu. Avrupalı firmaların İran ile yüklü miktarda anlaşmaları nedeniyle İran’a yönelik uygulanan yaptırımlardan büyük zarar gördüğü biliniyor.

ABD, İran ile 2015’te imzalanan nükleer anlaşmadan kısa süre önce çekildiğini açıklamıştı. ABD’nin anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’a karşı uyguladığı ağır yaptırımlar Avrupa ülkelerinin tepkisiyle karşılanıyor.

3 Avrupa ülkesi tarafından ABD’ye yönelik yazılan mektupta, İran’da faaliyet gösteren Avrupalı firmaları yaptırımlardan muaf tutmaya çağrıldı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.