Halk cinsel istismara karşı yürüdü! - Haber 1Haber 1

Halk cinsel istismara karşı yürüdü!

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasına tepkiler sürüyor. Akşam saatlerinde Sefaköy’de bir araya gelen yüzlerce vatandaş yürüyüş düzenledi.

Halk cinsel istismara karşı yürüdü!

25 Nisan 2019 - 0:26

ABONE OL

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğramasına tepkiler bugün de sürdü. Sefaköy’de toplanan büyük bir kalabalık cinsel istismara karşı yürüyüş düzenlendi. Çocukların da yer aldığı yürüyüşte vatandaşlar “İstismara hayır, Susma sustukça sıra sana gelecek, Çocuklara uzanan eller kırılsın” sloganları attı.

22 Nisan’da Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki bir kız çocuğu henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından cinsel istismara uğradıktan sonra kanlar içinde evinin önüne bırakılmıştı. Durumu fark eden aile çocuklarını hemen hastaneye götürürken polis olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

İstanbul Küçükçekmece’de, 5 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarın zanlıları henüz yakalanmamışken, bu defa da Atatürk Mahallesi’nde yeni bir cinsel istismar olayı gerçekleştirildi. Yaşananlar sonrasında mahallaleli sokağa indi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olay yerine geldi. Gece saatlerinde ise evlerine girmeyen mahalleliye polis biber gazı ve TOMA’yla müdahale etti.

Atatürk Mahallesi’nde yaşanan cinsel istismar olayı bir binanın 5. katında oturan 7 yaşındaki kız çocuğunun annesi ekmek almak için bakkala gittiği sırada gerçekleşti. O sırada saldırgan apartmandan içeri girerek 5. kata çıktı. Annesinin geldiğini sanarak kapıyı açan küçük kızsa tacizciyle karşı karşıya kaldı.

Zanlı küçük kızın elbiselerini çıkarmaya çalışırken kız çocuğu çığlık attı. Komşuların kapılarını açması üzerine saldırgan hızla olay yerinden kaçtı. Görgü tanıkları zanlının 1.75 cm boyunda, kahverengi montlu, bıyıklı ve kasket şapkalı olduğunu söyledi.

OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

Odatv’de yer alan habere göre Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 7 yaşındaki küçük kız çocuğunu hastaneye götürdü. Yapılacak sağlık kontrollerinin ardından cinsel istismarın olup olmadığı netlik kazanacak. Olay yeri inceleme şubesi ekipleri de saldırgana ait bir iz bulabilmek için binada inceleme yaptı.

İLÇE 3 GÜNDÜR AYAKTA

Küçükçekmece’de, cinsel saldırıya uğradığı iddia edilen 5 yaşındaki kız çocuğunun ise yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Mahalleliyi sokağa döken olayın ardından Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bölgedeki güvenlik kamera görüntüleri incelemeye alındı. Çevre sakinlerinin ifadelerine başvurdu.

Olayın duyulmasının ardından Kanarya Polis Merkezi önünde toplanan mahalle sakinleri konunun biran önce aydınlatması için yetkililerden yardım istedi.

İMAMOĞLU OLAY YERİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da çocuklara cinsel istismar iddialarının olduğu Küçükçekmece’ye geldi.

“Çocuklarımızın kılına zarar gelsin istemiyoruz. Çocuklarımızı eğitimle buluşturmalıyız. Kütüphanelerle buluşturmalıyız” diyen İmamoğlu’na vatandaşlar, “Parka bile gönderemiyoruz” diyerek karşılık verdi. İmamoğlu da “Biliyorum hepsini çözeceğiz” dedi. Çevrede bulunanlar İmamoğlu’na “Size güveniyoruz başkanım” diyerek destek verdi.

POLİS GAZ BOMBASIYLA MÜDAHALE ETTİ

Polis, Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarın faillerinin bulunmasını isteyen mahalleliye gaz bombasıyla müdahale etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.