"Türkiye'ye ve Dünya'ya Değer Katanlar" buluşuyor - Haber 1Haber 1

“Türkiye’ye ve Dünya’ya Değer Katanlar” buluşuyor

01 Aralık 2019 - 22:40

ABONE OL

Türkiye coğrafik ve stratejik açıdan dünyanın gen güçlü ülkelerinin başında geliyor. Türkiye aynı zamanda genç ve dinamik nüfusuyla, enerjik ve atak girişimcileriyle dünyada çok önemli bir konuma sahip. Türkiye, eğer dünyanın 20 güçlü ülkesi arasında yer alıyorsa bu faktörlerin büyük payı var.

Bu tabloda, dünyanın dört bir tarafına dağılan ve uluslararası firmalarla rekabet eden, üretim ve yatırım yapan, ülkemize döviz kazandıran Türk firmalarının ve Türkiye pazarını cazip gören, yatırım yapan uluslararası firmaların büyük payı var.

İşte K Medya Grubu bünyesinde 2011 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlayan ekonomi/finans dergisi Turcomoney de, bu hedef doğrultusunda ilerliyor. Turcomoney, bu anlayış ve vizyonla Rusya’dan Kamerun’a, Almanya’dan İran’a, Fransa’dan Hong Kong’a, Kazakistan’dan Tunus’a, İsveç’ten Kuveyt’e 40’a yakın ülkenin ekonomisi ile ilgili raporları Türkçe-İngilizce olarak yayınladı. Birçok ülkenin lideri, başbakanı ile yapılan röportajları sayfalarına taşıdı.

Turcomoney, bu özellikleriyle Türkiye’nin tek uluslararası ekonomi/finans dergisi… Zengin içeriği, sektör araştırmaları, ülke raporları ve ses getiren röportajları ile Turcomoney,  iş dünyasını ve devletleri yönetenler için referans kaynağı… Turcomoney, ülke raporlarıyla yatırım fırsatlarını ve iş imkanlarını büyüteç altına alıyor, uluslararası pazarlara açılmak isteyen iş dünyası için rehber oluyor. Turcomoney, birbirinden değerli yazarlarının çarpıcı analizleri ile Türkiye ekonomisinin nabzını tutuyor…

İnternet devrimiyle başlayan yeni döneme uygun olarak Turcomoney, dünyanın en büyük dijital  yayın platormu PressReader’da 100’ün üzerindeki ülkeye ait 8 bin civarındaki dergi ve gazete ile birlikte dünyanın her noktasında okurlarla buluşuyor. Aynı şekilde Turcomoney, Türkiye’nin en büyük dijital yayın platformu Turkcell Dergilik’te en büyük dergi ve gazetelerle birlikte okurlara ulaşıyor.

Turcomoney, misyonuna uygun olarak TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR’ı ödüllendiriyor. Değişik alanlardaki uzmanlıkları ile tanınan ve birbirinden değerli isimlerden oluşan TURCOMONEY JÜRİSİ, titiz bir değerlendirmenin ardından üretimi, yatırımı, istihdamı, ihracatı, yenilikçi yaklaşımları, sosyal sorumlulukları ile  TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYI DEĞER KATANLAR’ı belirledi…

“TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR”, 16 Aralık 2019 Pazartesi günü WOW İstanbul Hotel’de, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile gerçekleştirilecek olan muhteşem törende buluşacak.  “TÜRKİYE’YE VE DÜNYAYA DEĞER KATANLAR”ı şimdiden kutluyoruz.

KALKINMANIN İTİCİ GÜCÜ BİLİM VE EĞİTİM

Bir ülkenin kalkınmasında en önemli itici güç, hiç kuşku yok ki bilim ve eğitimdir. Bilime, eğitime gerektiği kadar önem vermeyen bir ülkenin kalkınması söz konusu olamaz. İşte Turcomoney Jürisi tarafından “YILIN DEVLET ADAMI” Ödülüne layık görülen Milli Eğitim Bakanı da bu noktaya dikkat çekiyor ve geleceğimizin inşa edilmesinde güçlü öğretmenlerin çok büyük önem taşıdığını vurguluyor. Sayın Selçuk’un Turcomoney’e yaptığı açıklamaları okumanızda fayda görüyorum.

TÜRKİYE, İHRACAT SEFERBERLİĞİ İLE

Bir ülkenin kalkınması, refah ülkesi olabilmesi için bilim ve eğitim altyapısını sağlamlaştırıp üretim, yatırım ve ihracatı temel hedef haline getirmesi gerekiyor. Katma değeri yüksek, uluslararası pazarlarda rekabet gücü yüksek ürünlerle yarışa katılmak şart. Yani teknoloji ihraç eden ülke olmak önemli.  İşte Turcomoney Jürisi tarafından “YILIN BAKANI” Ödülü’ne layık görülen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, tam da hedefe kilitlenmiş durumda. Sayın Pekcan’ın ihracatçıları çok yakından ilgilendiren açıklamalarını Turcomoney’e verdiği röportajda okuyabilirsiniz.

TÜRK EKONOMİSİ NEREYE GİDİYOR?

Her biri kendi alanında uzman olan Turcomoney Dergisi’nin yazarları,  Türk ekonomisini analiz etti, “yol haritası” niteliğinde analizler yaptı… Yazarlarımızın bu önemli analizlerini okumanızı öneriyorum…

Bu düşüncelerle sağlıklı, mutlu, bol kazançlı bir ay diliyorum…

Dr. Kazım Kılınç

Turcomoney Genel Yayın Yönetmeni

kakilinc@turcomoney.com

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.