"ABD ordusu, Süleymani'yi benim emrimle öldürdü" - Haber 1Haber 1

“ABD ordusu, Süleymani’yi benim emrimle öldürdü”

“ABD ordusu, Süleymani’yi benim emrimle öldürdü”

03 Ocak 2020 - 23:49

ABONE OL

ABD Başkanı Donald Trump, İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD hava saldırısında öldürülmesine ilişkin, “Bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için bu adımı attık” yorumunu yaptı. Trump, İran rejiminin bölgede istikrarsızlık kaynağı olduğunu savundu, ancak İran’da bir rejim değişikliği peşinde olmadıklarını söyledi.

ABD Başkanı Trump, Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin kameralar önündeki ilk açıklamasını tatilini geçirdiği Florida’da yaptı.

Trump’ın açıklamaları şöyle:

Süleymani, DMO çatısı altında uzun yıllar boyunca bölgede birçok Amerikalının öldürülmesinden sorumlu. Süleymani, birçok yeni saldırı planı yaptı ve bunu durdurmak için söz konusu saldırıyı gerçekleştirdik. Irak’taki ABD Büyükelçiliğine saldırı gerçekleştirildi. Tüm diplomatlarımızı, personelimizi ve müttefiklerimizi korumak için her şeyi yapacağız. Eğer onlara zarar verirseniz sizi bulur ve yok ederiz.

“SÜLEYMANİ’NİN TERÖR DÖNEMİ SONA ERMİŞTİR”

Süleymani’nin terör dönemi sona ermiştir. O daha önce ortadan kaldırılmalıydı, bu yapılsaydı birçok hayat kurtarılabilirdi” ifadesini kullanan Trump, Süleymani’nin öldürülmesine ilişkin, “Dün attığımız adımı bir savaşı başlatmak için değil, savaşı durdurmak için attık.

“İRAN’DA REJİM DEĞİŞİKLİĞİ PEŞİNDE DEĞİLİZ”

İran halkına büyük saygı duyuyorum. İran’da bir rejim değişikliği peşinde değiliz. Ancak İran rejiminin bölgedeki vekalet savaşları derhal sona ermelidir. Dünyanın herhangi bir yerinde bir Amerikalı hedef alınırsa orada gerekli tüm adımları atmak üzere hazır durumdayız, özellikle de İran söz konusu olduğunda.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.