Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı'nı aradı - Haber 1Haber 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı’nı aradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı’nı aradı

05 Ocak 2020 - 0:40

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi nedeniyle İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’i ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yi telefonla aradı, İran hükümeti’ne ve halkına başsağlığı dileyerek, “Şehit Süleymani’nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber’in öfkesinin farkındayım” dediği belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran’ın dini lideri Ayetullah Hamaney’i ve Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefonla arayarak baş sağlığı diledi. Görüşmede İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin ABD saldırısında öldürülmesi ve bölgedeki diğer gelişmeler ele alındı.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından bu görüşme ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Elçilik hesabından yapılan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ruhani’ye, “Şehit Süleymani’nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber’in (Hamaney) öfkesinin farkındayım” dediğine yönelik ifadeler yer aldı.

Iran Embassy in Turkey@Iran_in_Turkey

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile telefon konuşmasında : “Şehit Süleymani’nin yokluğu derinden üzüyor. İran halkı, sizin ve Rehber’in öfkesinin farkındayım” ifadesini kullandı.

Resmi Twitter'da görüntüle

İran Büyükelçiliği’nin yaptığı paylaşımın devamında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Sayın Erdoğan Şehit Süleymani’nin muhteşem cenaze törenini Irak televizyonundan izlediği kaydeden ‘Bu görüntüler, Irak halkının General Süleymani’ye sevgisinin tezahürüydü’  dedi”

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmelerde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alınmıştır” denildi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.