Yeşilçam'ın Ömercik'iydi, vefat etti - Haber 1Haber 1

Yeşilçam’ın Ömercik’iydi, vefat etti

Son Güncelleme :

02 Şubat 2020 - 1:42

316 okunma
Yeşilçam’ın Ömercik’iydi, vefat etti

Bir zamanlar, Yeşilçam’ın en önemli çocuk oyuncularından biriydi. “Ömercik” filmiyle bilinen Ömer Dönmez, evinde hayatını kaybetti.

Üsküdar’daki evinde hayatını kaybeden 61 yaşındaki oyuncu Ömer Dönmez’in vefat haberini yeğeni Tolga Acar, sosyal medya hesabından duyurdu. Acar sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Dayım Ömer Dönmez’i (Ömercik) kaybettik. Cenaze öğlen namazına müteakip Üsküdar Selimiye Camii’nden kalkacaktır. Allah rahmet eylesin” ifadelerini kullandı.

Siyah- beyaz Yeşilçam filmlerinde kimi zaman sokaklarda yankesicilik yaptı, kimi zaman Filiz Akın ablasına elinde darbukasıyla eşlik eden bir çingene oldu. Bazen de Ediz Hun’a “size baba diyebilir miyim amca” deyip mavi gözlerinden boncuk gibi yaşlar akıttı. Yeşilçam’ın artık tarih olan bir dönemine damga vuran oyunculardan biri olan Ömer Dönmez’in ya da hafızalara yer eden adıyla Ömercik’in sineme kariyeri, geçirdiği talihsiz bir kaza sonucu üstelik de bir tornavida yüzünden bitti. 13 Ağustos 1959’da Sakarya’da dünyaya gelen Ömercik, 1 Şubat 2020’de hayata gözlerini yumdu.

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.