Türkiye, Avrupa'ya gitmek isteyen göçmenler için sınır kapılarını açtı - Haber 1Haber 1

Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler için sınır kapılarını açtı

Türkiye, Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler için sınır kapılarını açtı

28 Şubat 2020 - 3:17

ABONE OL

İdlib’de 33 askerimizin şehit edilmesinin ardından ani bir kararla Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenler için sınır kapıları açıldı. Uluslararası haber ajansı Reuters’in haberine göre, sınırlarda görev yapan güvenlik yetkililerine emir verildiği belirtildi.

Reuters ‘e bilgi veren yetkili, “Avrupa’ya gitmek isteyen Suriyeli mültecilerin sınırlarda durdurulmayacağını” söyledi.

ÇELİK: MÜLTECİLERİ TUTABİLECEK DURUMDA DEĞİLİZ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada, “”Türkiye’nin yeni mülteci baskısını taşıyamayacağını, Türkiye’nin kapasitesinin artık dolduğunu söylemiştik. Dolayısıyla oluşan tazyik artık Türkiye tarafında tutulamıyor. Yapılan saldırılar neticesinde hem Türkiye içerisindekiler Avrupa’ya doğru hareketleniyor, hem de Suriye topraklarından Türkiye’ye doğru bir hareketlenme var. Mülteci politikamız aynıdır ama ortada bir durum var, artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz.”.” dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.