Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir - Haber 1Haber 1

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir

08 Nisan 2020 - 11:58

ABONE OL

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, yen tip koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının şehit sayılıp sayılmayacağına dair bir soruyu, salgın hastalık nedeniyle ölenlerin ‘hükmen şehit sayılacağını’ söyleyerek ve “Umuyoruz ki salgın nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler” ifadeleriyle yanıtladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, A Haber’de katıldığı canlı yayında Kovid-19 salgını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşamını yitiren doktorların ‘hükmi şehit’ sayılabileceğini söyleyen Erbaş’ın ifadeleri şöyle:

“Şehitlik, peygamberlikten sonra en büyük mertebedir. Hakiki şehit; vatan uğruna, bayrak uğruna, namus uğruna canını feda eden askerlerdir, polistir. Hakiki şehit olarak bunları değerlendiriyoruz. Fıkıhta bir de ‘hükmi (hükmen) şehitlik’ vardır. Bunlar da depremde, yangında, selde, denizde boğulmuş olanlar ve salgın hastalıklara yakalanarak vefat etmiş olanlar hükmen şehit olarak kabul edilir. Hadis-i şerifte bunlar yer almaktadır. Umuyoruz ki bu salgın hastalık nedeniyle vefat eden kardeşlerimiz şehitlik mertebesine ererler.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.