İnce CHP yönetimini topa tuttu: Parti kuracak mı? - Haber 1Haber 1

İnce CHP yönetimini topa tuttu: Parti kuracak mı?

İnce CHP yönetimini topa tuttu: Parti kuracak mı?

13 Ağustos 2020 - 10:57

ABONE OL

“GRUP BAŞKAN VEKİLLERİ, CHP TARİHİNDE İLK KEZ SEÇİMLE GÖREVE GELMİYOR”

CHP tarihinde ilk kez Meclis grup başkanvekilleri seçimle göreve gelmiyor, kaldırıldı. Genel Başkan onları atıyor. CHP ile özdeşleşmiş ön seçim artık yok. Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Kurultayda CHP’nin Genel Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kendisi konuşup, çekip gitmiştir. Hafta sonu yapılan Kadın Kolları Kurultayı’na ise katılma zahmeti dahi göstermemiştir. Partinin en üst organı olan, kurultayın seçmediği Parti Meclisi üyesini iki satırlık bir yazıyla ‘siz seçmezseniz seçmeyin, ben Genel Başkan Yardımcısı görevini ona veririm’ diyerek, kurultay iradesini tanımayan bir Genel Başkanımız var artık. CHP, İçişleri Bakanlığı’na bir dilekçeyle kurulmuş parti değildir. Onun için CHP’den ayrılırken de dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile CHP’yi yıpratmak için değil, kurtarmak için ayrılırım. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün işgal altındaki başkentimiz İstanbul’u kurtarmak için ayrılıp Ankara’ya gitmesi gibi. AKP çökecek. Bunu ben de görüyorum. Çökecek ama Türkiye’nin üstüne çökecek. AKP çökerken ne yazık ki CHP bir seçenek, bir alternatif, bir kurtarıcı rolü görmüyor. CHP sadece bir gözlemci olarak olayı seyrediyor. Çökse de armut pişse de ağzımıza düşse mantığında devam ediyor.

“BİN GÜNDE MEMLEKET”

Parti içi demokrasi olmaması Türkiye demokrasisini çökertti. Ben gidersem ülke dağılır diyenlerle ben gidersem parti dağılır diyenlerin ortak noktaları koltuk sevdalarıdır. Türkiye seçeneksiz değildir, saray rejimine mahkum da değildir. Bugün başlattığımız hareketin adı “Bin Günde Memleket” hareketidir. Kadrosu Türkiye’nin sorunlarına kafa yoran çözüm üreten kişilerden oluşmaktadır. Bu hareket gücünü de finansmanını da yönünü de milletten alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finansa ettiyse yine edecektir ve bu 83 milyonun gözünün önünde olacaktır.

“ATATÜRK DÜŞMANLARI OLMAYACAK”

Bu millet, hiç hak etmediği acılarla, sıkıntılarla boğuşuyorken yola çıkmanın tam zamanıdır. Bu nedenle 4 Eylül’de Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas’ta olacağız. 4 Eylül’de Memleket Hareketi’ni hep birlikte başlatacağız. Hareketin yol göstericisi, bu toprakların en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk’tedir. Bu hareket ayrımcılığa karşı çıkacaktır. Kadına şiddet ve çocuk istismarına en şiddetli şekilde karşı çıkacaktır. Anlattıklarım bir cumhuriyet öğretmeninin hayalleri değildir. Arkadaşlarımızla birlikte yollara düşeceğiz.

“SORULARINUZUN NELER OLDUĞUNU BİLİYORUM” DEDİ, SORULARI KENDİSİ OKUDU

Kendisi sordu: “Seçim gecesi neredeydim?”

Kendisi cevapladı: “Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, kendisinin Zonguldak mitingiyle ilgilenmek için bölgeye giderken yeni listeye konulmadığını öğrendi, “Tek bir gerekçesi var, Muharrem İnce’ye yakın olması. 14 milletvekilinin hepsine tırpan çekilmiş.”

“MORALİMİ BOZMAK İÇİN ELLERİNDEN GELENİ YAPTILAR”

Sıfır moralle miting yaptık. Televizyonlarda bir Kemal Bey’in reklamı, bir benim reklamım. Kemal Bey’in reklamını neden veriyorsunuz? Aday değil ki o, aday benim. Talimat veriyorlar gazetelere, televizyonlara benim reklamlarımı kesiyorlar. Bana yakın isimleri milletvekili yapmıyorlar. Televizyonlara reklamlarımı vermiyorlar. Bu psikoloji altında bana miting yaptırıyorlar. Dünya siyaset tarihinin en yoğun mitingini yapıyoruz. Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar. Bilboardlara afişlerimi az asıyorlar. Örgütlere para göndermiyorlar.

“4 MİLYON OYU SOKAĞA BIRAKMIŞLAR”

Seçim gecesi bilgi vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı, kalmadı mı bilmiyorum. Sabah ‘bütün tutanakları aldınız mı?’ diye sordum. 180 bin tutanağı. YSK’ye yazı yazdım. CHP kaç sandıkta gözlemci vermemiş. 13 bin sandıkta CHP’nin gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu. 4 milyon oyu sokağa bırakmışlar. Erdoğan kaç oy az alsaydı ikinci tura kalacaktı. 1 milyon 300 bin oy. Gece yarısı Genel Başkan yardımcıları ‘seçim ikinci tura kaldı’ dediler. Nereden biliyorsun? Elinde belge yok. Benden yalan söyleyip milletin karşısına çıkmamı istiyorlar. Bana ‘neredeydin’ diye soranlardan özür diliyorum. Krizi kötü yönetmiş olabilirim. Ama unutmayın ki bana bilgi vermediler, veremediler. Çünkü yoktu, 4 milyon oy sahipsiz bırakılmıştı. Seçimden 60 gün sonra yapılan seçim değerlendirme toplantısına çağrılmadım.

“HEM SARAYA GİDİP HEM İFTİRA MI ATIYORLAR?”

Kendisi sordu: “Bir CHP’li saraya gitmiş” dediler.

Kendisi cevapladı: “Genel Başkan’ı arıyorum, parti yara alacak. Bir yan yana gelelim. Yok CHP’li saraya gitti. İki gazeteciye de dava açtım, genel merkez açamadı. Acaba Genel Başkan yardımcılarından birisi mi gitti saraya? İnsanın aklına bu geliyor, dava açamadıklarına göre. Hem saraya gidip hem iftira mı atıyorlar? Gitsin dava açsınlar. Açamıyorlar çünkü gazeteciden korkuyorlar.”

Kendisi sordu: “Muharrem İnce’nin çıkışı cumhurbaşkanı adayı olmak için, bireysel, kişisel ikbali için”

Kendisi cevap verdi: “Bunu yok edebiliriz. Muharrem İnce’yi açığa düşürebiliriz. CHP hemen bir tüzük kurultayı toplasın, ‘Cumhurbaşkanı adayını partinin üyeleri seçer’ desin. Muharrem İnce’nin elinden bu kozu alsınlar.”

“İKTİDARA YÜRÜYORLARMIŞ, BEN ENGEL OLUYORMUŞUM”

Kendisi sordu: “CHP tam iktidara yürürken İnce niye böyle yaptı?”

Kendisi cevap verdi: CHP’nin iktidarı demek, CHP Genel Başkanı’nın cumhurbaşkanı olması demektir. Ben iktidardan bunu anlarım. Eğer Erdoğan’ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona ‘CHP iktidarı’ demem. Bizim Genel Başkan’ın öyle bir iddiası var mı? Ben mi duymadım? Böyle bir iddiası yoksa CHP’nin iktidara yürüdüğü de hayal demektir. Yani iktidara yürüyormuş ben engel oluyormuşum. Böyle bir iddia yok, iktidara yürüme iddiası yok.

“CHP’YE SEÇİMİ HDP’LİLER KAZANDIRDI, AMA KÜRT VATANDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDEMEDİ”

CHP, yerel seçimlerde başarılı oldu. Unutmayın İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Antalya’yı bize Kürt vatandaşlarımız, HDP’liler kazandırdı. Onlar destek verdi, aday çıkarmadılar. Ama seçimden sonra CHP, Kürt vatandaşlarımıza böyle yürekten bir teşekkür edemedi. Gizli, kapılar ardında. Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum.”

“MİLLET İTTİFAKI’NIN İÇİNDEYİM”

Kendisi sordu: “Partiyi bölüyorsun” dediler…

Kendisi cevap verdi: “Ben Millet İttifakı’nın içindeyim. Niye bölmüş oluyorum. Buradan buraya su taşıyacak mıyım? Hayır. Millet İttifakı’nın içindeysem bırakın burada ayrı bir umut olsun. Futbolun kurallarıyla basketbol oynanamayacağını belirten Muharrem İnce, “Parlamenter sistem başkadır, 50 artı 1 başkadır. Bölme olayı parlamenter sistemde olur. Çünkü bu sistemde beraberlikte bir puan vardır. 50 artı 1’de bölme diye bir şey olmaz”

“AKP VE MHP’DEN OY ALMA İHTİMALİM VAR”

Kendisi sordu: “Muharrem İnce’yi Saray destekliyor dediler…”

Kendisi cevap verdi: “Sarayın beni desteklemesi mantıklı değil. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ben CHP’den 8 puan fazla oy aldım. Erdoğan AKP-MHP toplam oylarından daha az oy aldı. Yani ben AKP ve MHP’den oy alma ihtimali olan bir adamım. Millet İttifakı’nın içinde olduğuma göre sarayın beni desteklemesi mümkün değil. Piyasada ‘saray bunu destekliyor’ diyenler, CHP içindeki rant baronlarıdır. Kendi düzenleri bozulmasın diye bana atılan iftiralardır. Bu bir palavradan ibarettir”

Kendisi sordu: “Anketlerden memnun musun?”

Kendisi cevap verdi: “Pek çok anket gördüm. 15,8, 17,1 ve 14 gördüm. Memnun musun Muharrem İnce? Hayır değilim. 30,6, 50 artı 1 olursa memnun olurum”

KURULTAYDA YAŞANANLAR

Kendisi sordu: “İnce’ye kurultayda saygısızlık yapıldı, onun için parti kuruyor dediler”

Kendisi cevap verdi: “Nereye oturduğumun bir önemi yok. Sokağa çıkıldığında milletin gönlünde nerede olduğum önemli. Gerisi hikaye. Benim arkadaşlarım, örgüt buna çok kızdı. Ben hiç takmadım.”

İzmir’de genç birinin kendisine hakaret ettiğini anlatan İnce, şunları kaydetti:

“Biz de genç olduk, onu anlıyorum. Hiç üzülmesin, memleket sevdasıyla bunu yapmıştır. Ama yanlış anlamıştır. Gelip seni bulacağım, hiç canını sıkma gözlerinden öperim ve sana kızgın değilim. Ama dikkat et her bahar bir parti değiştirip, elinde Maraş’ın, Çorum’un kanı bulunan şimdi CHP’li gibi davrananlara da dikkat et. Oralarda geziyor, buna dikkat et. Asıl sarayın adamı odur. Her yeri karıştırmak için mükemmel özellikleri vardır bunun.”

Muharrem İnce, basın toplantısında soru almaması basın mensuplarının tepkisine yol açtı.

İşte Muharrem İnce’nin çok tartışılacak o konuşması….

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.