Ak Parti'li kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert tepki - Haber 1Haber 1

Ak Parti’li kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki

Ak Parti’li kadınlara hakaret eden Abdurrahman Dilipak’a Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert tepki

14 Ağustos 2020 - 1:50

ABONE OL

Geçtiğimiz günlerde Twitter’deki hesabında Ak Partili kadınlar için “papatyalar” ifadesini kullanan ve “fahişeler” diyerek hakaret eden Akit Gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,sert sözlerle tepki gösterdi.

75. Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatro ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “AK Parti 19. Kuruluş Yıl Dönümü” programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdurrahman Dilipak’ın köşe yazısında kadınlar ve AK Parti ile ilgili kullandığı çirkin ifadelerle ilgili olarak, “AK Parti’nin kadınları için, öbür tarafta AKP’nin papatyaları gibi yakıştırmalarla, yeşil sermaye gibi yaklaşımlarla, ben ağzıma almaktan edep ediyoruz, küfri bir ifadeyi kullanmak suretiyle, bu tür yakıştırmalarının içine giren köşe yazarları noktasında da, tüm kadın kollarım adına ve tüm kadınlar adına kendilerini kınıyorum. Bazı tartışmalara nokta koyma zamanı geldiğine inanıyorum. Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. Adı, unvanı ne olursa olsun birilerinin edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınlara bunları söylemesine sessiz kalamayız. Bu saygısızlığı en kısa sürede telafi edileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.