Erdoğan ve Putin, Dağlık Karabağ'ı görüştü - Haber 1Haber 1

Erdoğan ve Putin, Dağlık Karabağ’ı görüştü

Erdoğan ve Putin, Dağlık Karabağ’ı görüştü

10 Kasım 2020 - 21:26

ABONE OL

Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından çekileceğini açıklayarak barış anlaşması yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; görüşmede, Türkiye- Rusya ilişkileri ile Dağlık Karabağ ve Suriye başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ele alındı.

“BÖLGEDE KALICI BİR BARIŞ SAĞLANSIN”

Açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede şu konulara değindi.

Dağlık Karabağ konusunda dün akşam kalıcı çözüme giden yolda doğru bir adım atıldı. Türkiye ve Rusya’nın beraber yoğun katkılarda bulunduğu bu önemli fırsatın heba edilmeden adil ve kalıcı bir barış ile bölgede istikrarın tesisi için kullanılması gerekir. Gelinen noktada en önemli husus, Ermenistan’ın ateşkese ve ortak açıklamada kayıtlı taahhütlere uymasıdır.

Türkiye de, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklarında Azerbaycan tarafından belirlenecek bir mahalde tesis edilecek Ortak Merkez marifetiyle Rusya ile birlikte ateşkes için gözlem ve denetim faaliyetinde bulunacak. Dolayısıyla bu noktada Rus tarafına da önemli bir sorumluluk düşüyor. Ermenistan işgali nedeniyle Karabağ’ı terketmek zorunda kalan Azerbaycanlıların evlerine dönmesi ve Azerbaycan- Nahçıvan arasında bir koridor açılması büyük önem taşıyor.

Dağlık Karabağın, bölgesel çatışma ve krizlerin çözümünde Türkiye- Rusya iş birliği önemli. Aynı iş birliği ruhunun Suriye krizi için de yürütülmesi gerekir. Burada da benzer bir mekanizma kurabiliriz.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.