'Dayak makinesi' İbrahim Tatlıses, büyük şov ile ekrana döndü - Haber 1Haber 1

‘Dayak makinesi’ İbrahim Tatlıses, büyük şov ile ekrana döndü

Son Güncelleme :

15 Kasım 2020 - 19:41

6.477 okunma
‘Dayak makinesi’ İbrahim Tatlıses, büyük şov ile ekrana döndü

Bir yanda kadına tokat attığı için dizi filmlerdeki işine son verilen oyuncular, müzisyenler… Diğer yanda kadınların kafasını gözünü kıran, silahlı saldırılarla adından sıkça söz ettiren, gururla medyada boy gösteren, dayak attığı kadınların sayısını unutan İbrahim Tatlıses… Nam-ı diğer İbo…

14 Mart 2011’de silahlı saldırıya uğrayan ve felç olan Tatlıses, yaklaşık 10 yıldır ekranlara çıkamıyordu… İşte TÖ kanallarının yöneticileri, anlaşılan o ki, bu hasreti! sona erdirmek için İbo ile anlaştı ve önceki akşam ekrana çıkardı. Böylece 9 yıl aradan sonra “İbo Şov” yeniden ekranlardaki yerini aldı…

İbo Şov’un Star TV’de yeniden başlaması, dayak tartışmalarını da yeniden gündeme getirdi… Peki kadına dayak attığı için bazı oyuncuların, müzisyenlerin işine son verilip, piyasadan silinirken, nasıl oldu da “dayak makinesi” İbrahim Tatlıses’e büyük tantanalarla ve reklamlarla program yaptırılıyor?

Kamuoyunun tepki gösterdiği dayakçı İbrahim Tatlıses için bakalım Star TV yöneticileri de aynı hassasiyeti gösterecek mi, yoksa “İbo Şov” şova devam edecek mi?

İşte dünden bugüne İbrahim Tatlıses’in dayak serüveni…

İbrahim Tatlıses, Urfa’da kendi ifadesiyle bir mağarada ciğerci Ahmet Tatlı ve Leyla Tatlı’nın yedi çocuğunun en büyüğü olarak dünyaya geldi. Anlatılanlara göre doğumu, yıllar sonra nüfusa kaydedilmiş. Nüfustaki kaydına göre Tatlıses’in doğum tarihi 1 Ocak 1952.

Yoksul olmak da, mağarada doğmak da ayıp değil elbet. Tatlıses, yıllar sonra doğduğu o mağarayı müze haline getirdi

İbrahim Tatlıses bu mağarada doğdu - Resim 1

İbrahim Tatlıses’in doğduğu mağara, müze oldu.

Çocukluğu yokluk ve yoksulluk içinde geçen İbrahim Tatlıses, ilkokula gidemedi. Bu yüzden, “İlkokul mezunu bile değil” eleştirilerine cevap veren  Tatlıses, o meşhur sözleri ile tarihe geçti: Urfa’da Oxford vardı da biz mi okumadık’’

İBRAHİM TATLISES, BIYIKLI İLKOKUL DİPLOMASINI NASIL ALDI?

Evet, İbrahim Tatlıses ilkokulu mezunu bile değildi ama bu durum içini kemiriyor, yiyip bitiriyordu. Ve sonunda azmetti, dışarıdan bitirme sınavlara girerek 1976 yılında Urfa Kilis Kartalbey İlkokulu’ndan mezun olmayı başardı.

 

e_6402.jpg

İbrahim Tatlıses’in ilkokul diploması

İBRAHİM TATLISES, TÜRKÜ SÖYLEMİŞ, DİPLOMASINI ALMIŞ

370 numaralı İbrahim Tatlıses’in ilkokul diplomasında ‘‘bıyıklı’’ bir fotoğrafının yer alması ise dikkati çekti… İbrahim Tatlıses, Kartalbey İlkokulu’ndan 370 okul numarasıyla 3 Haziran 1976 tarihinde mezun olduğunu gösteren ve üzerinde okul müdürü Mehmet Gürbüz, öğretmen Ayten Gündinç ve öğretmen Hasan Kıdeyş ile Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Çetinkaya’nın imzası bulunan diplomanın gerçek hikayesini Instragam’da şöyle anlatacaktı:

“E ben size yıllarca ilkokul diplomamı Kilis’ten aldım dedim ya sizler inanmıyordunuz, Şimdi ne oldu’da DEFİNE bulmuş gibi ibo’nun bıyıklı diplom’lı resmini bulduk, Çok büyük iş başarmışsınız gibi, Vallahi tebrik ederim; Arkadaşlar bizde inkar yok, Yalan’da yok.! Ne dediysek o.!

Oyle dışarıdan falanda bitirmedim kiliste dostlarım vardı ehliyet alacaktım ilkokul diploması gerekir dediler bende gittim kiliste kartalbey ilkokulu’na bana bir türkü söyle dediler peki dedim ve diplomayı aldım dışarı çıktığımda sıradakiler sordu noldu ağe lan ne yaptın bişe yapmadım bi türkü söyledim ehliyeti aldım.! ALLAH ordaki hocalardan ve okul müdüründen RAZI OLSUN..!! Hiç olmazsa diplomalı bir türkücü olmamı sağladılar şükranlarım kilislilere…” (https://www.internethaber.com/ibrahim-tatlises-biyikli-ilkokul-diplomasini-nasil-aldi-729682h.htm)

İbrahim Tatlıses'in evlilikleri ve eski sevgilileri - Magazin haberleri

İNŞAAT İŞÇİLİĞİ, DEMİR USTALIĞI VE LEBLEBİLECİKTEN ŞARKICILIĞA

Doğduğunda, babası hapiste olduğu için ilk kez demir parmaklıklar arasında gördü babasını. Belirli bir zaman sonra ailesi ile birlikte İstanbul’a göç etmeye karar verdi. İstanbul’a gelen Tatlıses ve Ailesi burada bulunan akrabalarının yanına yerleşir ve bir çok işte çalıştı.1970 li yılların ortalarında inşaat işçiliği, demir ustalığı ve leblebicilik gibi işler yapan İbrahim Tatlıses, 80’lerin başında kendisini şöhret basamaklarını tırmanırken buldu.

İbrahim Tatlıses'in evlilikleri ve eski sevgilileri - Magazin haberleri

ŞÖHRETİ, “AYAĞINDA KUNDURA” İLE YAKALADI

İlkokul diplomasını alarak “okuryazar”lar arasındaki yerini alan İbrahim Tatlıses, okuyamadı ama güçlü sesi ile müzik dünyasında zirveye çıkmayı başardı… İbrahim Tatlı, İstanbul’a geldiğinde müzisyen Yılmaz Tatlıses’le tanıştı ve Tatlı olan soy ismini Yılmaz Tatlıses’in tavsiyesiyle Tatlıses olarak değiştirdi. Müzik çevrelerince çok özel kabul edilen sesi sayesinde, kısa zamanda İstanbul’da sahne almaya başladı. 1977 de “Ayağında Kundura” albümü ile müzik piyasasına giriş yapmış oldu. Daha sonra Ceylan isimli filmde dönemin ünlü sinema oyuncusu Necla Nazır ile başrolü paylaşarak sinema dünyasına da adım attı…

Ceylan - TSA Türk Sineması Araştırmaları - BetaAyağında Kundura - Ceylan - Vikipedi

Tatlıses, artık şöhret yolculuğuna çıkmıştı… “Sabuha”, “Dom Dom Kurşunu”, “Bir Mumdur” türküleri halk tarafından çok beğenildi ve uzun yıllar popülerliğini korudu.

“KARA YAZMA” İLE PERİŞAN SAVAŞ’IN KADERİNE GİRDİ, DAYAKLA ÇIKTI
Tatlıses, 1978 yılında “Ayağında Kundura” filmiyle de sinemaya girdi. 1979’da oynadığı “Kara yazma” filminde Perihan Savaş’la tanıştı. Birlikteliğin sonucunda Melek Zübeyde adında kızları olurken bu birliktelik 1983 yılındaki “Günah” filmine kadar sürdü.
İbrahim Tatlıses'in evlilikleri ve eski sevgilileri - Magazin haberleri | Magazin Haberleri

İbrahim Tatlıses’in Perişan Savaş ile ilişkisinde medyaya yansıyan en önemli konu ise, “feci dayak”lardı…  Tatlıses, Perişan Savaş’ın kaşını gözünü patlatmıştı. Nitekim Perihan Savaş da bu olayı doğrulamış ve ” Bütün gece dövdü” demişti. Savaş, polisteki ifadesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“İbrahim Tatlıses tarafından kaçırıldıktan sonra yedi saat boyunca dövüldüğünü ileri süren film oyuncusu Perihan Savaş, savcılığa başvurarak Tatlıses’in ruh hastası olduğunu söyledi ve tutuklanmasını istedi. Savaş’ın gözünün morarmış, sol kaşının da patlamış olduğu görüldü.Tatlıses polisteki sorgusunda dayak attığını kabul etmiş “Savaş çocuğumun annesidir. Sağda solda dolaşmasını bir erkek olarak gururuma yediremedim.” dedikten sonra ” Onu öldürebilirim” sözleriyle öfkesini dile getirmişti.

Savaş yaşananlardan sonra ise, şikayetini geri çekti.

Geçmiş Gazete - Haber - Bütün gece dövdü!
Tatlıses’in Perihan Savaş’la yaşadığı bu olay daha unutulmamıştı ki, medyada yeni bir ilişkinin başladığı duyurulmuştu. Tatlıses, 1983’te çekilen “Günah”  isimli filmde bu sefer rol arkadaşı olarak seçtiği Derya Tuan ile hayatını birleştirmişti. Tatlıses’in yine resmi evlilik yapmadığı bu birliktelikten de İbrahim (İdo) adında bir oğlu dünyaya geldi.
20+ en iyi İBRAHİM TATLISES görüntüsü, 2020 | eski film afişleri, film afişleri, akbaş
Kısa bir süre sonra tarih tekerrür etti. Bu sefer dayak atan yine değişmezken, dayak yiyen Derya Tuna olmuştu. Medyada Derya Tuna’nın dayak yediği haberleri yayınlanırken, Tatlıses dayağın faziletlerini anlatıyordu. İşin ilginç yönü ise, dayak yemesine rağmen ilişkisini devam ettiren Derya Tuna’nın dayak yemeye devam etmesiydi. Bu durum, gazetelerde “İbrahim, Derya’yı yine dövdü” haberleriyle duyurdu…
Pınar Gültekin'in Katil Zanlısı Hakkında "Erkeklik Adına Sen Bir Kara Lekesin Şerefsiz" Diyen İbrahim Tatlıses'in Şiddet Karnesi - onedio.com

 

Derya Tuna, dayağını yiyor ve film çekmeye devam ediyordu… 1985’te “Yalnızım” ve 1987’de “Gülüm Benim” adıyla gösterime çıkan filmlerin başrol oyuncuları yine İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna idi. Ancak Tatlıses ve Tuna’nın ilişkisi olaylı bitti.  Derya Tuna’ya yapılan silahlı saldırı o dönem gündeme bomba düştü. Derya Tuna’yı vuran Hüseyin Bozan, yıllarca sakladığı ve kimseyle paylaşmadığını söylediği gerçekleri Şişli Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde açıkladı. Bozan, Tuna’yı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’in vurdurduğunu iddia etti. Derya Tuna, 14 Ekim 2002’de assolist olarak sahne alacağı restorandaki provadan çıkışında sol baldırından vurulmuştu. “Derya Tuna’yı transparan kıyafet giydiği için vurdum” diyen Hüseyin Bozan 4 yıl hapis yatmıştı. Tatlıses ise bu iddiaları reddetmişti. Ünlü şarkıcı, iddia ispat edilemediği için beraat etti. (https://www.haberturk.com/ibrahim-tatlises-in-ask-defteri-2735970-magazin/10) ve (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/derya-tunayi-tatlises-vurdurdu-7645204)

HÜLYA AVŞAR DAYANAKTAN NASİBİNİ ALDI…

Ha, bu arada Hülya Avşar’ı es geçmek olmaz. O da İbrahim Tatlıses’in “kadınlar zinciri”ne katılan halkalardan biri oldu. Hülya Avşar ile birlikte oynadıkları “Mavi Mavi” “Hülya”, “Ayşem” ve “Sen Aşıksın Arkadaş” filmleri, o dönemde gişe rekorları kırdı…

Mavi Mavi ~ Sinematurk.comOr'dan golü var!'Aşıksın ~ Sinematurk.com

 

Bu filmlerde aşk yaşadıkları ileri sürülen İbramim Tatlıses ile Hülya Avşar arasındaki ilişkide de “dayak” yerini almıştı. Nitekim İbrahim Tatlıses, 30 Ekim 2006’da ATV’de İbo Şov’da konuk ettiği Hülya Avşar’la sohbet ederken, yıllar önce nasıl tokatladığını anlatmıştı. Hürriyet Gazetesi, bu haberi, ” İbo’nun tokadını Hülya da yemiş” başlığı ile vermişti. (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/ibonun-tokadini-hulya-da-yemis-5341567)

TRT’YE VE SİNEMA DÜNYASINA ADIM ATTI

Seksenli yıllarda çıkardığı “Allah Allah”, “Kara Zindan”, “İnsanlar” ve “Fosforlu Cevriyem” albümleriyle satış rakamları milyonları buldu. 1 mayıs 1987’de kendi plak şirketi olan Tatlıses Müzik’i kurdu. Turgut Özal’ın “Madem en çok bunlar dinleniyor, TRT’ye çıkabilirler” demesiyle 1989 yılbaşı günü daha önce hiçbir albümünde okumadığı ve özel klip çektiği “Beyaz gül kırmızı gül” şarkısıyla TRT’ye ve televizyon dünyasına adımını resmen attı.

Seksenli yıllarda tüm Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri İbrahil Tatlıses ile tanıştı. Kasetleri ve posterleri bazı ülkelerde milyonlarca satarken yurtiçinde ve yurtdışında sayısız ödülün sahibi oldu.

Tatlıses’in, müzik hayatındaki başarısı ve popülerliği kısa süre sonra kendisine sinema kapılarını açtı. Yılmaz Güney’i örnek aldığını söyledi, filmlerinde onun gibi oynamaya çalıştı.  “Yılmaz’ın yerine oynuyor” başlıklı haberde şöyle diyordu: Beni Yılmaz Güney’e benzetenler var. Belki tipim fazla benzemiyor, ama onun yolundan gidiyorum. Onun tavırlarını kullandım son filmimde.”

Geçmiş Gazete - Haber - İbrahim Tatlıses'i polis arıyor!

90 lı yıllarda olgunluk dönemini yaşayan sanatçı, artık müzik dünyasında sarsılmaz bir yere sahip olmuştu. Aynı yıllarda tarzında değişiklik yaparak arabesk müziğe geçiş yaptı. Bu yıllarda “Ah Keşkem”, “İki Gözüm İki Çeşme”, “Yar Diline” gibi popüler parçaların dışında kendi ürünü olan eserleri seslendirdi. 1983 yılında çıkardığı “Mega Aşk” adlı albümde Selami Şahin’e ait “Seni Sevmediğim Yalan”, “Akşamdan Akşama”, “İçem Diyorum”, “Bu Nasıl Güzel” gibi şarkılarını yorumladı.

 

İbrahim Tatlıses 'kadına şiddet' açıklaması yaptı: Peki bu ne? | soL Haber Portalı

Aynı albümde yer verdiği Yusuf Hayaloğlu’nun “Dağlarda Kar Olsaydım” türküsü, o dönemden günümüze kadar gelen uzunca bir süre popülerliğini koruyacaktı. 1996 da “Ben De İsterem” albümüne bulunan “Fırat” türküsüyle listelerde uzun süre kaldı. Hemen ertesi yıl “At Gitsin” albümünü piyasaya sürdü. Bu albümünde de Sezen Aksu, Kayahan gibi pop müziğin usta isimlerinden eserleri yorumladı.

“İBO SHOW” DÖNEMİ..

İbrahim Tatlıses, inşaat işçiliği ile başladığı hayatını müzikle devam ettirdi. Ardından sinemada ve TV dizilirende boy göstermeye başladı. 90’lı yıllarda ise TV kanallarında “İBO SHOW” adıyla programlarına başladı.

DAYAK SIRASI DANSÖZ ASENA’DA

İbrahim Tatlıses, Derya Tuna’dan ayrılıktan sonra kendi programında çıkan dansöz Asena ile aşk yaşamaya başladı.Ancak Asena da, Derya Tuna dayak yemekten, silahlı saldırıya uğramaktan kurtulamadı. Tatlıses’in Asena’yı dövmesi, medyaya, ” Derya ile tartıştı Asenayı dövdü!” başlığı ile yansıdı. Habere göre Tatlıses, Asena ile samimi dans görüntülerinin yayınlanması üzerine oğluİdo’dan tepki görmüş, Derya Tina ile de kavga etmişti. Tatlıses, sinirini dansöz Asena’yı döverek çıkarmıştı (https://www.milliyet.com.tr/cadde/derya-ile-tartisti-asenayi-dovdu-960614)

Tatlıses, bu alışkanlığını devam ettirdi, siniri bozulduça Asena’ya dayak attı. Nitekim Hürriyet’in haberine göre Tatlıses, havalimanında da Asena’ya dayak atmıştı. (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/havalimaninda-asenaya-dayak-38456957)

İlişki süresince sürekli şiddet gördüğünü de dile getiren Asena, “2000’in haziran ayında çok kötü bir dayak yedim. İlişkimiz başlamak üzereydi. Hatırladığım kadarıyla önce fiziksel olarak şiddet oldu. Sonra buz kovasını fırlattığını gördüm. Kanlar içinde hastaneye götürüldüm”  ifadelerini kullandı. (https://www.haberturk.com/ibrahim-tatlises-in-ask-defteri-2735970-magazin/23)

 

Pınar Gültekin'in Katil Zanlısı Hakkında "Erkeklik Adına Sen Bir Kara Lekesin Şerefsiz" Diyen İbrahim Tatlıses'in Şiddet Karnesi - onedio.com

 

Talk show programları hazırladı, çeşitli sanatçıların video klip yönetmenliğini yapmanın yanısıra, siyasete de atılma kararı aldı. Genç Parti’den 2007 seçimlerinde aday olan şarkıcı, partisi seçimi kazanamayınca meclise giremedi. Tatlıses, bu arada ticaret dünyasındaki yerini de aldı. Gıdadan müziğe, prodüksüyon hizmeterinden turizme, havacılık sektöründen ve yayıncılığa kadar bir çok alanda  faaliyet göstermeye başladı…

SİYASETE GİRDİ, AMA HER BAŞARAMADI

İbrahim Tatlıses; 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde, Genç Parti’den İstanbul 3. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu, partisi barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi.

AYŞEGÜL YILDIZ İLE EVLENDİ

İbrahim Tatlıses, Asena ile beraberken, kendi televizyonuyla çalıştığı Ayşegül Yıldız ile birlikte olmaya başladı.Asena bu ilişkiyi öğrenince iki kadın kavga etti. Tatlıses, saldırının ardından ilk tedavi gördüğü Acıbadem Hastanesi’nde Ayşegül Yıldız’a evlenme teklif etti. Sağlık durumu iyiye giden Tatlıses, Yıldız’ı ailesinden istedi. Gizlilik içinde yapılan kınanın ardından Tatlıses ve Yıldız, 27 Eylül 2011, hastane odasında gerçekleşen nikâh töreniyle hayatlarını birleştirdiler. Ancak bu evlilik uzun sürmedi, 2013 yılında boşandılar. İkilinin bu evlilikten Elif Ada adında bir kızı bulunuyor. (https://www.haberturk.com/ibrahim-tatlises-in-ask-defteri-2735970-magazin/23)

 

İBRAHİM TATLISES KADINA ŞİDDET OLAYLARINA TEPKİ GÖSTERDİ - Magazinci.

SİLAHLI SALDIRIYA UĞRADI, FELÇ OLDU

İbrahim Tatlıses 14 Mart 2011’de Maslak’ta silahlı saldırıya uğradığında yanında asistanım dediği Damla Buket Çakıcı vardı. Silahlı saldırıda başından ağır yaralanan ve sol tarafı felç kalan İbrahim Tatlıses, 9 Mart’ta Amerika’da geçirdiği beyin ameliyatının ardından uzun süre Almanya’da tedavi gördü. Tedaviye daha sonra Türkiye’de devam edildi.

SİYASETTEN VAZGEÇMEDİ, AMA...

Tatlıses 2011 Türkiye genel seçimlerinde önce Adalet ve Kalkınma Partisi’ne adaylık başvurusunda bulundu, ancak bu partiden aday gösterilmedi. İbrahim Tatlıses, bunun üzerine Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı oldu, fakat sonradan adaylığını geri çekti.

Geçmiş Gazete - Haber - Artık bir kadına yaklaşmam

Sanatçının Şanlıurfa’dan bulunan eşinden 1 erkek ve 2 kız, sinema sanatçısı Perihan Savaş’tan bir kız ve şu an hayatını paylaştığı Derya Tuna’dan ise 1 erkek çocuğuna sahiptir. (https://www.hurriyet.com.tr/kelebek/hayat/ibrahim-tatlises-kimdir-40076074)

“BEN KADINSIZ YAPAMAM”

Medyaya yansıyan haberlere göre, uzun süredir aşk hayatıyla gündeme gelmeyen Tatlıses aradığı aşkı ise Gülçin Karakaya’da bulmuştu. Tatlıses, konuk olduğu programda sevgilisine bakarak “Çok mutluyum. Ben kadınsız yapamam. Allah sahibine bağışlasın” dedi. (https://www.haberturk.com/ibrahim-tatlises-in-ask-defteri-2735970-magazin/28)

TATLISES’İN ADI, BİRÇOK SİLAHLI SALDIRIDA GEÇTİ

İbrahim Tatlıses, sadece kadınlarına yönelik şiddeti ile değil, farklı zamanlarda bir çok insana yönelik silahlı saldırıda da anıldı.

İBO SHOW İLE EKRANLARA DÖNÜŞ

İbrahim Tatlıses, yaklaşık 9 yıllık aradan sonra Cumartesi akşamı, Start TV’de “İBO SHOW” ile yeniden TV ekranlarına dönüş yaptı. Programın konukları ise Sibel Can, Deniz Seki, Kutsi, Şafak Sezer ve Aydemir Akbaş’tı. Bir hayli duygusal olduğu gözlenen Tatlıses’in şarkılarını seslendirirken çok heyecanlandığı görüldü. Müzik yorumcularına ve programı izleyenlere göre, Tatlıses, eski performansından bir hayli uzaktı.

İBO’NUN FARKI, ŞÖHRETLİ OLMASI MI?

“İBO SHOW”un ekranlara gelmesinin ardından sosyal medyada tartışma başladı. Tartışmanın ana konusu ise, “Bazı sanatçılar kadına tokat attığı dizi filmlerden atılırken, dayak attığı kadınların sayısını unutan “Dayak makinesi” İbrahim tatlıses, nasıl olur da TV ekranlarına çıkarılıp, davul zurma ile karşılanır”dı.

Anlaşılan bu konu önümüzdeki günlerde daha çok tartışılacak…

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.