10. “TİDE Farkındalık Ödülleri” sahiplerini buldu - Haber 1Haber 1

10. “TİDE Farkındalık Ödülleri” sahiplerini buldu

10. “TİDE Farkındalık Ödülleri” sahiplerini buldu

14 Kasım 2020 - 18:52

ABONE OL

İç Denetim Dünyasının En Prestijli Ödülleri, TİDE’nin Çevrim içi Olarak Düzenlenen Farkındalık Ödül Töreni’nde Sahiplerini Buldu

Tüm dünyada ‘İç Denetimde Farkındalık Ayı’ olarak kutlanan Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında, Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) tarafından düzenlenen ‘İç Denetim Farkındalık Ödül Töreni’ bu yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle 11 Kasım 2020 de çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

TİDE’nin çeyrek asrı geride bıraktığı ve İç Denetim Farkındalık Ödül Töreni’nin 10. kez düzenlendiği bu yıl, TİDE Özel Ödülü  ve “Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü” sahipleriyle 7. kez buluştu. Çevrim içi Ödül Töreni’nde Pınar Ayhan da “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu sunumuyla yer aldı.

Çevrim içi olarak gerçekleşen törende, mesleki farkındalığın gelişimi ve yaygınlaşmasına katkıda bulunan kurum ve kişiler ile toplumsal alanda fark yaratanlara yönelik verilen toplam 6 kategorideki ödül sahiplerine takdim edildi. İş ve akademi dünyasına yön veren isimlerin bir araya geldiği törende; iç denetim mesleği ve TİDE için olağanüstü başarı gösteren, yaşamını iç denetim mesleğinin gelişimine adamış, ulusal veya uluslararası çapta iç denetim mesleğinin uygulamasına katkı sağlayan, TİDE ve iç denetim farkındalığının gelişmesine öncü olan kişi ve kurumların teşvik ve takdir edilmesi amaçlanıyor.

“Kurumsal Farkındalık” kategorisinde; “İç Denetim Kalite Güvence Dış Değerlendirmesi”ni başarı ile tamamlayan kurumlar olarak ödüllendirilen şirketler, “Kale Holding” ve “Dünya Varlık Yönetim” oldu. “Mesleki Tanıtım Faaliyetleri Farkındalığı Ödülü”ne; iç denetim faaliyetlerinin tanıtımı ve yaygınlaşmasında sağladığı destekler nedeniyle “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası” layık görüldü. İç denetim faaliyetlerinin uluslararası standartlar çerçevesinde yürütülmesi amacıyla ‘İç Denetçi Sertifikasyonu’na verdiği önem nedeniyle “Sertifikasyon Farkındalığı Ödülü”ne ve iç denetim mesleğinin ihtiyacı olan eğitimli iş gücünün yaratılması ve mesleğin gelişimi konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar nedeniyle “Sürekli Mesleki Gelişim Farkındalığı Ödülü“ne “Türkiye Vakıflar Bankası” sahip oldu.

İç denetim mesleğine gönül vermiş meslek mensuplarının, mesleğin gelişimi, tanıtımı konusunda yaptığı gönüllü çalışmaların ödüllendirildiği; “Bireysel Farkındalık” dalında ödüle “Aycan Gülenç” layık görülürken, “Akademik Farkındalık Ödülü”nün sahibi gerçekleştirdikleri katkılar nedeniyle “Nevzat Güngör”, “Ömer Faruk Tan” ve “Sezer Külah” oldu.

“Toplumsal Farkındalık” ödülüne, ülkemizde toplumumuzun birleştirici birikimini, çağdaş ve sürdürülebilir nitelikte dayanışma ve paylaşım ağlarına dönüştüren; toplumda yardımlaşma bilincinin güçlenmesini sağlayan, iyi insan ve iyi toplum öngörüsü ile yeni işbirliği modelleri ve projeleri yürüten çalışmaları dolayısıyla “Ahbap Derneği” ve pandemi sırasında okulların kapandığı dönemde kaynaklarını acil ihtiyaçların kullanılmasına ayırarak canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın yanında olan, başta hastaneler olmak üzere yüz koruyucu siperlik, maske, tek kullanımlık yemek kabı ve çatal bıçak setleri üreterek acil ihtiyaçlara yetişen “İstanbul Kağıthane Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” layık görüldü.

TİDE’nin kurumsal gelişimine önemli katkılar sağlamış ve mesleki gelişim ile ilgili konularda üstün başarı göstermiş kurum ve kişilere özverili çalışmaları nedeniyle verilen “TİDE Özel Ödülü”nün sahipleri, denetimde dijitalleşme dönüşüm çalışmalarından  dolayı  “Eczacıbaşı Holding” ile mesleki ve akademik alana sanatla zenginlik ve farkındalık katmaları, TİDE’nin uluslararası mesleki akademik etkinliğine olan gönüllü desteklerinden ötürü “Nemeth Quartet” oldu.

İç denetim mesleğinin gelişmesi için örnek alınabilecek katkılar sunan ve TİDE ile meslek farkındalığının geliştirilmesine hizmet eden kişilere takdim edilen “Ali Kamil Uzun Yaşam Boyu Meslek Üstün Hizmet Ödülü”ne ise bu sene “Prof. Dr. Melih ERDOĞAN” layık görüldü.

TİDE Farkındalık Ödülleri, geleneksel hale geldi
TİDE HAKKINDA…
Şirket yönetim kurullarının ve üst düzey yöneticilerinin stratejik iş ve çözüm ortağı olan iç denetçilerin meslek örgütü Türkiye İç Denetim Enstitüsü TİDE, iç denetim mesleğinin ve profesyonellerinin uluslararası standartlar ile uyumlu, küresel seviyede yetkin uygulaması için güvence oluşturuyor. Türkiye İç Denetim Enstitüsü, mesleğin profesyonellerinin yetkinlikleri, finans ve reel sektör şirketlerimiz ile kamu kurum ve kuruluşlarının kurumsal yönetim kalitesi, düzenleyici otoritelerin düzenlemelerinin uygulamadaki uyum kalitesi, mesleğin akademik gelişimi için çeşitli hizmetler sunuyor.
Uluslararası İç Denetçiler Enstitüsü (IIA) ve Avrupa İç Denetim Enstitüleri Konfederasyonu (ECIIA)’nun temsilcisi olan ve yönetim organları ile çalışma komitelerinde aktif görev alan Türkiye İç Denetim Enstitüsü, “Meslekte küresel gelişim ve mükemmelliğin paydaşı olmak” vizyonu ile şirketlerin yönetim kurulları, denetim komiteleri, icra kurulu başkanları (CEO), üst düzey yöneticiler ve iç denetçiler, kamu kurum ve kuruluşlar, düzenleyici kurumlar, üniversiteler ve akademisyenlere hizmetleri ile kalıcı değer yaratma misyonunu sürdürüyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.