İsveç'in başkenti Stockholm, 15 gündür güneş yüzü görmüyor - Haber 1Haber 1

İsveç’in başkenti Stockholm, 15 gündür güneş yüzü görmüyor

İsveç’in başkenti Stockholm, 15 gündür güneş yüzü görmüyor

16 Aralık 2020 - 17:42

ABONE OL

İskandinavya’nın büyülü ülkesi İsveç, son zamanlarda güneşsiz günlerin sıkıntısını yaşıyor. Başkent Stockholm’de Aralık ayının başından bu yana geçen güneşli süre 0 dakika. Evet evet, yanlış okumadınız. Stockholm Aralık ayından bu  yana 1 dakika bile güneş yüzü görmedi.

İsveç, muhteşem doğası, mimari eserleri ile ziyaretçilerini büyüleyen bir ülke. Ama aynı zamanda soğuk iklimi ile de bilinen bir ülke. İşte bu güzel ülke, son zamanlarda güneş görememenin sıkıntısını yaşıyor. Güneşin güçlü olduğu saatlerde gün ışığı hissedilse bile Stockholm’ün gökyüzünü kaplayan siyah bulutları, güneş ışıklarının geçişine bir dakika için bile izin vermiyor. Bu durum sadece Stockholm için değil İsveç’in başka bölgelerinde de bu yaşanıyor.

Peki İsveç, daha önce öyle bir durumu hiç yaşadı mı? Meteorlog Thomas Carlund’a göre bu yüzyılda bir yaşanan normal bir durum. Stockholm en son 1934 yılında bu kadar süre güneşsiz kalmıştı.

 

Kış aylarında kısa gün süresi yaşayan Stockholm’de güneş, sabah 8:40 da’da doğuyor, öğlen saat 14:40’da batıyor. 6 saatlik gündüz süresince ise insanların ruhunu bunaltan siyah bulutlar, güneşin yeryüzüne ulaşmasına engel oluyor. Thomas Carlund, bu durumu bir doğa fenomeni olarak değerlendiriyor.

Kiruna gibi İsveç’in kuzey bölgelerinde ise güneş 11 Aralık’ta battı. Bölgede 2 Ocak’a kadar gündüz gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor.

İsveçliler, hasretli güneşli günleri, sıcak havaları bekliyor…

Yazı ve fotograflar: Caner Aktürk  / Stockholm

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.