Ünlülerden ''haydi aşıya’ kampanyası geliyor - Haber 1Haber 1

Ünlülerden ”haydi aşıya’ kampanyası geliyor

Ünlülerden ”haydi aşıya’ kampanyası geliyor

22 Aralık 2020 - 8:51

ABONE OL

Ünlüler ”haydi aşıya” diyecek

Türkiye’de ocak ayında başlaması beklenen koronavirüs aşılama sürecine ilişkin çalışmalar devam ediyor. Aşıyla ilgili kaygıları ve olumsuz algıyı yıkmak için büyük bir kampanya başlatılacak. Bilim Kurulu üyeleri toplu aşı yaptıracak. İddiaya göre ünlü sanatçı ve sporcular da halkı aşıya çağıracak.

Çin aşısının Türkiye’ye gelişinde bir süre gecikme yaşandı. Bu nedenle aşıların hazırlanması ve aşılama süreci ocak ayında başlayacak. Toplumdaki aşıya karşı çekingenliği, endişeleri ve olumsuz yargıyı kırmak için de büyük bir kampanya hazırlığına başlandı. Bu çerçevede Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyeleri toplu olarak aşı yaptıracak. Kampanyada sporcu ve sanatçılardan da yararlanılacak. Ünlü isimler halkı aşı olmaya çağıracak. Öncelik listesinde sadece sağlık personeli değil, tıp fakültelerinin son sınıf öğrencileri de olacak.

Haziran ayına kadar 83 milyon nüfusun, 60 milyonunun aşılanması planlanıyor. Fakat toplumda aşıyı tercih etme oranlarının yüzde 50-60 civarında olduğu da biliniyor. Aşılama Türkiye genelinde aynı anda başlayacak. Sağlık kuruluşlarının yanı sıra, organize sanayi bölgelerinde ve büyük işletmelerde işyeri hekimleri tarafından da yapılacak. Huzurevlerinde ve cezaevinde olanlara da buralara gidilerek aşı uygulanacak. Gerektiği takdirde, özel hastaneler de aşılama için devreye girecek.

Aşılama tamamlandıktan sonra toplumsal bağışıklık izlenecek. Koronavirüsün seyrine göre gerekirse yaz aylarının sonunda ikinci kez aşılama yapılabilecek. Virüs akraba virüsleri gibi yok mu olacak yoksa kış gripleri gibi seyretmeye devam mı edecek, bunlar izlenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.