Üreticiler yüksek zamlara karşı uyardı: 90 kuruş üstüne dikkat! - Haber 1Haber 1

Üreticiler yüksek zamlara karşı uyardı: 90 kuruş üstüne dikkat!

Üreticiler yüksek zamlara karşı uyardı: 90 kuruş üstüne dikkat!

22 Aralık 2020 - 10:11

ABONE OL

Üreticiler yüksek zamlara karşı uyardı: 90 kuruş üstüne dikkat!

Yumurta fiyatlarında son dönemde yaşanan fiyat artışı sonrasında Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, vatandaşı pahalı yumurta almaması konusunda uyardı. Afyon, “63-72 gr aralığındaki yumurtanın, üreticiden çıkış fiyatı 60 kuruş. Bu ürün marketlerde en fazla 90 kuruşa kadar satılmalı. Bunun üstündeki fiyatlara vatandaş dikkat etmeli” dedi.

Son dönemlerde yumurta fiyatlarından yaşanan yükseliş sonrasında, Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon’a fiyat artışlarının nedenlerini ve sektörde yaşananları sorduk. Yumurtayı 17 aydır zararına sattıklarını dile getiren Başkan Afyon, “Yumurtaya yüzde 100 zam yaptılar, demek doğru değil. Ben geçen sene yüzde 50 zarar ediyordum, maliyetimin altında fiyatla toptancıya, markete veriyordum. Hatta geçen yıl 30’lu paketler 5 liraya bile satıldı. Buralardan bakınca yumurta fiyatlarına yüzde 200-300 zam geldi de denilebilir ama gerçek olan şu ki zor durumda olan sektörün son refleksidir. Maliyetlerimiz yakın zamanda yüzde 30 yükselirken, bizden satış fiyatı sadece yüzde 10 arttı. Bunu yapmasak sektör batacaktı” dedi.

Hürriyet gazetesinden Aysel Alp’in haberinde görüşlerine yer verilen Afyon, yumurtanın ucuz olmasını kendilerinin de istediğini vurguladı. Bunun gerekçesini “Çünkü sektör çok kârlı olduğunda başka yatırımcılar cazip deyip, girer. Pazar büyümediği halde yatırımcı artarsa fiyatlar maliyetin altına iner, 5 yıl toparlanamayız” sözleriyle açıkladı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.