İsveç Kralı’ndan Covid-19 İtirafı: Başarısız Olduk - Haber 1Haber 1

İsveç Kralı’ndan Covid-19 İtirafı: Başarısız Olduk

İsveç Kralı’ndan Covid-19 İtirafı: Başarısız Olduk

22 Aralık 2020 - 12:43

ABONE OL

İsveç ulusal kanalı SVT’ye verdiği ‘Aret Med Kunga Familjen’ röportajında yılı değerlendiren İsveç Kralı Carl XVI Gustaf , Covid-19  Virüsü ile başa çıkma konusunda İsveç’in başarısız olduğunu itiraf etti

”Tüm olanların arasında Kralı en çok ne stres ediyor?” sorusuna önce biraz düşündükten sonra ”Başarısız olduğumuzu düşünüyorum. Hâlâ daha çok fazla ölenler var ve bu korkunç. Bu hepimizin onlara yardım edememeten dolayı acı çektiği bir durum. Bu korkunç ve üzücü bir durum.” yanıtını verdi.

İsveç’te COVID-19 sebebiyle bu yıl toplam 367.120 vaka yaşandı ve 8.000 kişi hayatını kaybetti. Ülkede hâlâ daha zorunlu maske uygulaması yok fakat önlemler gittikçe ciddileşiyor. Lise ve ilköğretimde uzaktan eğitime geçildi. 24 Aralık‘tan itibaren akşam saat 8.00’den restoranlarda, kafe ve barlarda alkol satışı yasaklandı. 4 kişiden fazla dışarıda bir arada bulunmak yasaklanacak.

İsveç’in dürüst ve samimi ve tutumlu Kralı Gustaf, halk tarafından benimseniyor. Gösterişten uzak ve sade bir hayat süren kraliyet ailesi, gezilerinde de 1-2 yardımcıdan fazla kişi getirmiyor. Kral kendi bavulunu kendisi taşıyor ve gittiği yerlere dikkat çekmeden sıradan vatandaşlar gibi hayatın olağan seyrini sekteye uğratmadan, trafiği kapatmadan sessizce gelip gidiyor. İsveç Kralı Carl Gustaf, İsveç bütçesinden torunlarına bağlanacak olan maaş uygulamasını kaldırdı. Kral, İsveç halkının vergileriyle ödenen bu uygulamayı doğru bulmadı.

Caner Aktürk /Stockholm

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.