Fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya para cezası verildi! - Haber 1Haber 1

Fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya para cezası verildi!

Fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya para cezası verildi!

22 Aralık 2020 - 12:56

ABONE OL

Fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya 9 milyon 645 bin lira idari para cezası verildi

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’nun bugüne kadar fahiş fiyat uygulayan 283 firmaya 9 milyon 645 bin lira idari para cezası verdiği bildirildi.

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, göreve başladığı günden beri toplam 9 toplantı yaparak, başta bakliyat, sebze-meyve gibi temel gıda maddeleri olmak üzere birçok ürün kategorisinde fahiş fiyat artışı yaptığını değerlendirdiği 283 firmaya, toplam 9 milyon 645 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, fahiş fiyat artışlarına ilişkin şikayet başvuruları üzerine başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde denetimler artırıldı.

Bu kapsamda, Bakanlığa bağlı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü ve il müdürlükleri koordinasyonunda marketler, pazar yerleri ve toptancılarda temel gıda ve tüketim ürünlerine yönelik 81 ilde denetimler gerçekleştiriliyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.