Uber Türkiye'ye geri mi dönüyor? - Haber 1Haber 1

Uber Türkiye’ye geri mi dönüyor?

Uber Türkiye’ye geri mi dönüyor?

24 Aralık 2020 - 11:14

ABONE OL

İstinaf mahkemesi Uber’e olan erişim engelini kaldırdı ve Uber’in sarı taksiler ile çalışmayı sürdürmesine izin verdi

Uber’den yapılan açıklamada İstanbul’da daha önce 14 bin 500 taksi sürücüsünün Uber kullandığı ifade edildi.

İstinaf mahkemesi aldığı karar ile Uber’e Türkiye’de erişim engeli getiren ilk derece mahkemesi kararını hatalı buldu. İstinaf mahkemesi kararı bozarak Uber’e erişim engelini kaldırdı. Erişim engelinin kaldırılması ile birlikte Uber, taksi ürünüyle Türkiye genelinde faaliyet göstermeye devam edebilecek.

Uber Global sözcüsü, açıklamasında “Türkiye’ye inanıyoruz ve bağlıyız. İstinaf mahkemesi Uber Taksi ile faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edebileceğimizi teyit ettiği için mutluyuz. Uygulamamızı İstanbul’daki tüm yolcu ve sarı taksi şoförlerine sunmaya devam edeceğiz.” dedi

2014 yılından itibaren İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Uber’in bugüne dek 4,5 milyondan fazla kişi tarafından indirilerek kullanıldığı belirtilirken erişim engelinin kalkması ile, Uber uygulamasında UberTaksi hizmetinin sunulabileceği ifade edildi. Uber uygulamasını erişim engelinden önce İstanbul’da 14 bin 500 taksi sürücüsü kullanılıyordu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.