Seraları sel vurdu: 15 bin ton çilek çöp oldu! - Haber 1Haber 1

Seraları sel vurdu: 15 bin ton çilek çöp oldu!

Seraları sel vurdu: 15 bin ton çilek çöp oldu!

25 Aralık 2020 - 9:06

ABONE OL

Sel nedeniyle 15 bin ton çilek çöpe gitti!

Sebze ve meyve üretiminde söz sahibi olan Antalya’nın Gazipaşa ve Serik ilçelerinde çilek üretimi ön plana çıkıyor. 13 bin dönüm kapalı alanda yapılan üretimle 45 bin tonun üzerinde rekolteyle Türkiye’nin dört bir yanına Antalya’dan çilek gönderiliyor.

Çileğin en fazla yetiştirildiği Serik ilçesine bağlı Kadriye Mahallesi geçtiğimiz hafta şiddetli yağışın ardından oluşan sel nedeniyle büyük zarar gördü. Kent merkezinde metrekareye 200 kilograma yakın yağışın düştüğü günde çilek seralarını sel vurdu. Çilekler çamura bulanırken kökleri ise günlerce suyun içinde kaldı. Fazla su nedeniyle çileklerin kökleri çürüdü. Bazı kökler ise çiçeklenmeden çürüdü. Çilek seralarının yüzde 30’unun sel nedeniyle zarar gördüğü belirlendi.

Üretici, çürüyen çilekler ve fideleri seradan toplamak ve çöpe atmak için işçi maliyetini karşılamak zorunda kaldı. Seraların birçoğunda temizlik işlemi yapıldı. Çilek üreticileri selden önce talebin az olması nedeniyle çileğin seradan 12 ile 15 lira bandında çıkmasını beklediklerini, ancak selin planları tersine çevirdiğini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.