Kuruyemişçiler hayal kırıklığı yaşıyor - Haber 1Haber 1

Kuruyemişçiler hayal kırıklığı yaşıyor

Kuruyemişçiler hayal kırıklığı yaşıyor

25 Aralık 2020 - 14:53

ABONE OL

Kuruyemişçiler yılbaşı öncesi beklediği hareketi yakalayamadı

Yılbaşı sofralarının olmazsa olmazı kuruyemiş satışında hareketlenme beklenmesine karşın Mısır Çarşısı’ndaki esnaf, NTV’ye yaptığı açıklamada geçen senenin tersine satışlarının düşük olduğunu ifade etti.

Vatandaşların salgın nedeniyle kalabalık yerlere girmek istememesi, Mısır Çarşısı’ndaki hareketliliği oldukça azaltmış durumda.

Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Hüsamettin Karaman, ”2-3 günlük ciro bir fayda yaratmıyor. Satıcının toparlanabilmesi için düzenli bir akış lazım” derken, Mısır Çarşısı’nda esnaflık yapan Faruk Kandemir de, ”Geçen sene bu zamanlar burada iğne atsan yere düşmezdi. Bu sene ise oturduk satış yapmayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kuruyemişçiler yılbaşı öncesi beklediği hareketi yakalayamadı

Karaman, geçen sene yılbaşında 425 milyon liralık bir ciro yaptıklarını ve bu sene 475 milyon liralık bir ciro beklediklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.