Ocaktan, Saadet Partisi için bunları yazdı - Haber 1Haber 1

Ocaktan, Saadet Partisi için bunları yazdı

Ocaktan, Saadet Partisi için bunları yazdı

29 Ocak 2021 - 13:16

ABONE OL

“BUNU AÇIKLARSAM BİR BÖLÜNME MEYDANA GELİR”

Asiltürk’ün Kudüs TV’ye yaptığı açıklamalardan dikkat çeken bölüm şöyle: “İleride şöyle mi yaparız böyle mi yaparız demenin zamanı o noktaya geldiğimiz zaman, seçime bir hafta kala buna karar verilir. Yapılır. Ondan önce bunu açıklarsam bir bölünme meydana gelir. Ben bunu açıklamam. Ne yapacağım kalbimde durur. İki topluluk var. İkisiyle de görüşerek bizim davamızın başarıya ulaşmasında en doğru yol hangisiyse ona karar verir ilan ederiz.”

Eski AKP Milletvekili Mehmet Ocaktan, Karar gazetesindeki bugünkü yazısında Oğuzhan Asiltürk’ün TV’deki sözlerini değerlendirdi. Ocaktan, “Asiltürk’ün Kudüs Tv’ye yaptığı açıklamalar, Saadet’i gemiye bindirme işinde hatırı sayılır bir mesafenin alındığını gösteriyor” dedi.

“SAADET PARTİSİ’NİN İTTİFAK GEMİSİNDE YER ALABİLMESİ İÇİN…”

Mehmet Ocaktan, “Saadet Partisi Asiltürk’le intihar dalışı yapar mı?” başlıklı yazısında, “Açıklamanın satır araları dikkatle okunduğunda aslında mutabakatın sağlandığı, ‘bölünme tehlikesi’ gerekçesiyle Asiltürk’ün nihai açıklamayı ertelediği anlaşılıyor. Bundan sonraki süreç nasıl işleyecek bekleyip hep birlikte göreceğiz. Ama anlaşılan o ki Saadet Partisi’nin ittifak gemisinde yer alabilmesi için Temel Karamollaoğlu’nun bir şekilde denklem dışında tutulmasıyla gerçekleşebilecek” ifadelerini kullandı.

“BU İNTİHAR DALIŞINA KATILMAK NİYETİNDE OLMADIĞI KESİN”

Ocaktan yazısını şöyle sonlandırdı:

“Ama unutmamak gerekiyor ki, eğer bugün Saadet Parti’si siyasette önemli bir aktör haline gelmişse bu Temel Karamollaoğlu’nun eseridir. Muhtemelen Oğuzhan Asiltürk ömrünün sonbaharını AK Parti, Devlet Bahçeli ve Doğu Perinçek’e muhteşem bir kıyak çekerek noktalamak istiyor. Asiltürk’le birlikte gemiye kimler atlar bilemem, ama Saadet camiasının bu intihar dalışına katılmak niyetinde olmadığı kesin.”

“BU BİR DARBE PLANIDIR”

Saadet Partisi yöneticisi Ali Aktaş ise Oğuzhan Asiltürk’ün TV’deki sözlerine ilişkin “darbe” çıkışı yaptı. Aktaş’ın açıklaması şöyle:

“Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’ni kongreye götürmek istiyor. Böylece “söylediklerinin hepsini yapacak” kapı kulları seçtirmeyi planlıyor. AK Parti ile ittifaka razı edemeyeceği Temel Karamolloğlu’nu ve diğer seçilmiş kurulları değiştirmeyi hedefliyor. Bu bir darbe planıdır.”

İşte o mesaj:

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.