Boğaziçi'li öğrenciler için hangi siyasi ne dedi? - Haber 1Haber 1

Boğaziçi’li öğrenciler için hangi siyasi ne dedi?

Boğaziçi’li öğrenciler için hangi siyasi ne dedi?

02 Şubat 2021 - 0:25

ABONE OL

Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanmasıyla başlayan öğrenci gösterileri devam ediyor.

Üniversitesi öğrencilerine müdahale edilmesine ve gözaltına alınmasına siyasilerden tepkiler geldi.

İki arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine özel güvenlik birimleri ve polis müdahale etti. İstanbul Valiliği, 159 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Öğrencilere yapılan müdahaleye siyasilerden art arda tepkiler geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

“HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEYEN GENÇLERİMİZLE VE AİLELERİYLE BERABERİZ”

Üniversitelerini, liyakati ve adaleti savundukları için gençlerin gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınması kabul edilemez… Rektör Melih Bulu görevinden ayrılıp bu çirkin duruma son vermelidir. Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle #AslaAşağıBakmayacağız diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

“GENÇLERİ RAHAT BIRAKIN”

Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun:

“BU DEVRAN BÖYLE GİTMEZ, GİTMEYECEK”

“Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diye bağırıyor genç çocuklar! Hayır, yarınlar bugünden susturulmayacak, sesini kısamadığınız yerin şiddet makamı olmaya alıştınız. Bu devran böyle gitmez, gitmeyecek!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen:

“YALNIZ BIRAKACAĞIMIZ TEK BİR GENÇ ARKADAŞIMIZ YOKTUR”

MYK toplantımızın ardından öğrencilere yapılan korkunç muameleyi görünce Ankara’dan İstanbul’a geldim, yoldayım. Provokatörlere, yani dini duyguları kullanarak öğrencileri hedef gösterenlere ve saray iktidarının baskısına karşı yalnız bırakacağımız tek bir genç arkadaşımız yoktur.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

“BASKICI TÜM REJİMLED GİBİ SİZ DE GİDECEKSİNİZ”

Gençler özgürlük istiyor; Gençler seslerinin duyulmasını istiyor. Tahammülsüz saray rejimi çareyi baskıda, gözaltında, özgürlük alanlarına müdahalede görüyor. Baskıcı tüm rejimler gibi siz de gideceksiniz. Gençler susmayacak, #BoğaziçiSusmayacak.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay:

“GENÇLERİ SUSTURMAK İSTEYENLER, ER GEÇ YÜZLERİNİ YERE DÜŞÜREREK GİTMİŞLERDİR”

İnsanlık tarihi boyunca gençleri susturmak isteyenler, er geç yüzlerini yere düşürerek gitmişlerdir. #BogaziciAblukada

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

“BOGAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİ SARAÇHANE’DE MİSAFİR EDİP DİNLEYECEĞİM”

Birileri istedi diye gençler tutuklama kolaycılığına heba edilemez. Eşit, özgür, onları yere baktırmayan, fırsat eşitliği olan bir ülke sağlamalıyız. Boğaziçi’ndeki durumu yetkili makamlarla görüştüm. Dialoğun sağlanmasını talep ettim, girişimlerim sürecek. Gençlerle dialog kanalları asla kapatılmamalı. Şu ana kadar kapatılmış kanalları açmak tüm yöneticilerin sorumluluğu. Yarın Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini Saraçhane’de misafir edip dinleyeceğim ve bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getireceğim.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.