Somalı madencilerden acı haber! - Haber 1Haber 1

Somalı madencilerden acı haber!

Somalı madencilerden acı haber!

09 Temmuz 2021 - 11:27

ABONE OL

Yıllardır ödenmeyen tazminat hakları için mücadele eden ve günlerdir Ankara’nın girişinde bekletilen Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ile maden işçisi Ali Faik İnter, dönüş yolunda geçirdikleri kazada hayatını kaybetti.

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin ve maden işçisi Ali Faik İnter, Ankara’dan dönüş yolunda kaza geçirerek hayatını kaybetti.

Bağımsız Maden İş’in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada “ACIMIZ ÇOK BÜYÜK! ÖFKEMİZ ÇOK BÜYÜK! Maden işçilerinin yiğit önderi, genel başkanımız, herşeyimiz Tahir Çetin’i ve önderimiz, haysiyet abidemiz, canımız Ali Faik’imizi kaybettik” denildi.

Uyar Madencilik’ten alamadıkları tazminatları için 15 yıldır mücadele eden Somalı madenciler, son kez sorunun çözümü noktasında 4 Temmuz günü aileleriyle birlikte otobüsle Ankara’ya hareket etmişti.

Seslerini duyurmak için Ankara’nın yolunu tutan madencilerin otobüsü Ankara girişinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın önünde eylem yapacakları gerekçesiyle polis tarafından durdurularak kente girişlerine izin verilmemişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.