ABD Başkanı Biden, iki hindiyi affetti! Bakın niçin? - Haber 1Haber 1

ABD Başkanı Biden, iki hindiyi affetti! Bakın niçin?

ABD Başkanı Biden, iki hindiyi affetti! Bakın niçin?

20 Kasım 2021 - 0:17

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden, Şükran Günü öncesinde düzenlenen geleneksel törende, “Fındık Ezmesi” ve “Marmelat” isimli iki hindiyi affetti.

WASHINGTON (AA) – Beyaz Saray’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen törende Biden, Indiana eyaletinde yetiştirilen yaklaşık 21 kiloluk hindileri bağışladı.

Hindiler Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi Hayvan Bilimi Araştırma ve Eğitim Merkezi’ne gönderildi.

Biden, törende yaptığı konuşmasında, hindilerin Washington’a gelmeden önce kalabalığa alıştırıldığına değinerek, “Hindiler çocuklarla da tanıştırılmış. Ben hindilerin aşı olup olmadığından şüpheliyim.” diyerek nükte yaptı.

Hindi affetme ve Şükran Günü gibi geleneklere devam etmenin son derece önemli olduğunu vurgulayan Biden, Kovid-19 salgınıyla mücadele eden sağlık çalışanlarına, aşıları geliştiren bilim insanlarına teşekkür etti.

ABD’de her yıl kasım ayının son perşembesi Şükran Günü olarak kutlanıyor. Beyaz Saray’da hindi affetme geleneği John F. Kennedy’nin başkan olduğu 1963’ten beri devam ediyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.