ABD Başkanı Biden, o başbakanın adını unuttu - Haber 1Haber 1

ABD Başkanı Biden, o başbakanın adını unuttu

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da video konferans yöntemiyle düzenlenen basın toplantısında yeni bir unutkanlığa inza attı… Biden, Avustralya Başbakanı Scott Morrison’ın adını unuttuğu için “aşağıdaki adam” diye hitap etti.

ABD Başkanı Biden, o başbakanın adını unuttu

16 Eylül 2021 - 20:56

ABONE OL

ABD Başkanı Joe Biden’ın gatları ve unutkanlıkları bitmiyor. Biden, son olarak ABD, İngiltere ve Avustralya liderlerinin Beyaz Saray’da video konferans yönetimiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni bir gaf daha yaptı.

Toplantıda AUKUS adı altında üç ülke arasında yeni bir güvenlik iş birliği kurulduğu duyuruldu. Toplantıda İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Avustralya Başkanı Scott Morrison açıklamalarda bulundu. Biden, konuşmasını tamamlayan Boris Johnson’a teşekkür ettikten sonra Avustralya Başbakanı Scott Morrison’ın bulunduğu ekrana döndü. O sırada Morrison’ın adını unutan Biden “down under (aşağıdaki)” ifadesiyle Morrison’a hitap etti. Biden, “Aşağıdaki adama teşekkür etmek istiyorum. Teşekkürler dostum. Takdir ediyorum başbakan” dedi.

Konuşmasına devam eden Biden, daha sonra durumu düzelterek Morrison’a adıyla hitap etti. Biden, “Başbakan Morrison ve Başbakan Johnson’ın söylediği gibi, ortaklığınız için teşekkür ederim” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.