Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi - Haber 1Haber 1

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi

16 Ağustos 2020 - 21:19

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın sözlerinin ortaya çıkmasının ardından seçilmiş Cumhurbaşkanı Luis Abinader’in yemin törenine katılmak üzere geldiği Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkan Adayı Joe Biden’ın sözlerinin ortaya çıkmasının ardından Dominik Cumhuriyeti’nin başkenti Santo Domingo’da, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Bugün Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile görüşen Pompeo, Doğu Akdeniz’de tansiyonun düşürülmesi gerektiği vurgusu yapmıştı.

Çavuşoğlu ise İsviçre’de yaptığı basın toplantısında, Türkiye’nin bölgedeki tüm meselelerin diyalogla, barışçıl yoldan çözülmesinden yana olduğunu belirterek şu ifadeleri kullanmıştı:

“Cumhurbaşkanımız da ‘Tüm ülkelerle oturup Doğu Akdeniz’de herkesin kabul edebileceği, hakça paylaşım konusunda iş birliğine ve anlaşmaya varız.’ dedi ama Yunanistan ‘Kuralları ben belirlerim, ondan sonra gel oturalım.’ diyorsa bu böyle işlemez. Bunun da hem masada hem sahada işlemeyeceğini gösterdik.”

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.