Dünya liderleri, Biden'ı tebrik etme yarışına girdi - Haber 1Haber 1

Dünya liderleri, Biden’ı tebrik etme yarışına girdi

Dünya liderleri, Biden’ı tebrik etme yarışına girdi

08 Kasım 2020 - 14:29

ABONE OL

ABD’de kıran kırana geçen başkanlık yarışında kazanan Demokratlar’ın adayı Joe Biden oldu. Dün zaferini ilan eden Biden’ın konuşması büyük ilgi gördü.

Öte yandan dünya liderleri de Biden’ı tebrik etmek için adeta yarış yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

3 Kasım seçimleri, ABD tarihinin en tartışmalı seçimlerinden biri oldu. Seçim kampanyası süresince kutuplaştırıcı açıklamalar yapan Donald Trump, ABD başta olmak üzere birçok ülkede tepki ile karşılandı.

Gayriresmi sonuçlara göre Trump’ın seçimi kaybetmesi uluslararası kamuoyunun ana gündem konusu oldu…

Dün akşam Amerikan medyası seçimi Demokrat aday Joe Biden’ın kazandığını açıkladı. Zaferini ilan eden Biden, teşekkür konuşması yaptı. Bu açıklamanın ardından  dünya liderleri, tebrik yarışına girdi. ferini ilan ederken, dünya liderleri de açıklamalarıyla Biden’ı ve yardımcısı Kamala Harris’i tebrik etti.

 

ALMANYA BAŞBAKANI ANGELA MERKEL : BIDEN İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYI İPLE ÇEKİYORUM

Başkan Biden ile gelecekte işbirliği yapmayı iple çekiyorum. Eğer zamanımızın büyük zorluklarını atlatmayı başarırsak transatlantik dostluğumuzun yeri doldurulamaz.

İNGİLTERE BAŞBAKANI BORIS JOHNSON : DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

ABD’nin seçilmiş başkanı Joe Biden’ı seçildiği için ve Kamala Harris’i de tarihi başarısı için kutluyorum. ABD en önemli müttefiklerimizden biri ve iklim değişikliğinden, ticarete ve güvenlik alanına ortak önceliklerimiz doğrultusunda çalışmayı dört gözle bekliyorum.

KANADA BAŞBAKANI JUSTIN TRUDEAU: DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

Kanada hükümeti adına Joe Biden ve Kamala Harris’i ABD’nin yeni başkanı ve başkan yardımcısı oldukları için tebrik ederim. Biden, Harris ve yönetimleri ile birlikte ABD Kongresi’yle çalışarak dünyanın en büyük zorluklarını aşmak için çalışmayı dört gözle bekliyorum. Kanada ve ABD’nin olağandışı bir ilişkisi var ve dünya sahnesinde çok özel bir ilişkiye sahibiz.

JAPONYA BAŞBAKANI YOSHIHIDE SUGA : ÇALIŞMAYI HEVESLE BEKLİYORUM

Joe Biden ve Kamala Harris’i içtenlikle tebrik ediyorum. Japonya ve ABD ilişkilerini güçlendirmek ve Pasifik bölgesinde barış ve özgürlük sağlamak için çalışmayı hevesle bekliyorum.

FRANSA CUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON : BİRLİKTE ÇALIŞALIM

Amerikalılar başkanlarını seçti. Tebrikler Biden ve Harris! Günümüzün zorluklarında üstesinden geleceğimiz çok şey var. Birlikte çalışalım!

HİNDİSTAN BAŞBAKANI NARENDRA MODI : BAŞARINIZ EZBER BOZUYOR

Biden’ı muazzam zaferi için kutluyorum. Başkan yardımcısı olduğunuz dönemde Hindistan-ABD ilişkilerinin sağlamlaşmasına katkılarınız çok önemli ve değerliydi. Sizinle tekrar Hindistan-ABD ilişkilerini yükseklere taşımak üzere çalışmayı heyecanla bekliyorum.

En içten tebrik dileklerim Kamala Harris’e gidiyor! Başarınız ezber bozuyor ve sadece sizin teyzeleriniz değil bütün Hint kökenli Amerikalılar için bir gurur kaynağı oluyor.

PAKİSTAN BAŞBAKAN IMRAN HAN : GÖRÜŞMEYİ HEYECANLA BEKLİYORUM

Tebrikler Biden ve Harris. Seçilmiş Başkan Biden ile Küresel Demokrasi Zirvesi’nde görüşmeyi heyecanla bekliyorum. Afganistan ve bölgede barış sağlamak için ABD ile çalışmayı dört gözle bekliyorum.

AB KOMİSYONU BAŞKANI URSULA VON DER LEYEN : BIDEN’I TEBRİK EDİYORUM

Joe Biden’ı en içten dileklerimle tebrik ediyorum ve olabilecek en erken zamanda görüşmek için bekliyorum. ABD ve AB dostlar ve müttefikler ve vatandaşlarımız ortak bağı paylaşıyorlar. Dünya değişip yeni zorluklar ve fırsatlar çıkarken ortaklığımızı yenilemek çok büyük bir öneme sahip olacaktır.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG : BIDEN, NATO’NUN GÜÇLÜ DESTEKÇİSİ

Joe Biden’ı en içten dileklerimle kutluyorum. Biden’ın NATO’nun güçlü bir destekçisi olduğunu biliyorum. ABD’nin liderliği bu belirsiz zamanlarda çok büyük öneme sahip.

İSRAİL BAŞBAKANI BENJAMIN NETANYAHU TRUMP’I UNUMADI, BIDEN’E MESAJ VERDİ

Tebrikler Biden ve Harris. Joe, bizim 40 yılı aşkın bir süredir uzun ve samimi bir ilişkimiz var ve senin İsrail’in büyük bir dostu olduğunu biliyorum. Donald Trump, sana İsrail’e ve bizzat bana gösterdiğin sıcaklık için, Kudüs’ü tanıdığın ve İran’a karşı durduğun için teşekkür ederim.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY: YÖNETİMİ İLE ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Türkiye, yeni ABD yönetimiyle çalışmayı sürdürecektir.

Bu liderlerin yanı sıra Irak Başbakanı Mustafa El-Kadimi, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenski, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Norveç Başbakanı Erna Solberg, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Arjantin Cumhurbaşkanı Alberto Fernandez, Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, Peru Devlet Başkanı Martin Vizcarra, Paraguay Devlet Başkanı Mario Abdo ve Filipinler Cumhurbaşkanı Rodrigo Duterte de tebrik etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.