Etiyopya'da BM'nin insani yardımları yağmalandı - Haber 1Haber 1

Etiyopya’da BM’nin insani yardımları yağmalandı

– Dünya Gıda Programı, yağmalama nedeniyle Dessie ve Kombolcha’da gıda dağıtımını askıya aldı

Etiyopya’da BM’nin insani yardımları yağmalandı

09 Aralık 2021 - 0:05

ABONE OL

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) – Birleşmiş Milletler (BM), Etiyopya’nın Amhara bölgesinde gıda ve insani yardım malzemelerinin yağmalandığını bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, basın brifinginde, “Kombolcha’daki küçük çaplı gıda hırsızlığı son günlerde depolarda toplu yağmalamaya dönüştü.” dedi.

Yağmalanan insani yardım malzemeleri arasında yetersiz beslenmeye maruz kalan çocuklar için besin değeri yüksek gıdaların da bulunduğunu belirten Dujarric, yağmalamanın merkezi hükümete karşı isyan başlatan Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) güçleri ve yerel halk tarafından yapıldığı yönünde iddialar olduğunu söyledi.

Bu durumun Etiyopya’nın kuzeyinde gıda güvensizliği yaratacağını ifade eden Dujarric, yağmalamaların engellenemediğini, BM çalışanlarına silah çekildiğini ve bu nedenle Dünya Gıda Programının Dessie ve Kombolcha’da gıda dağıtımını askıya aldığını belirtti.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım’da güneye ilerleyişini sürdüren isyancı TPLF saldırıları nedeniyle ülkede olağanüstü hal ilan etmişti.

TPLF’nin, başkent Addis Ababa’ya yapabileceği muhtemel saldırılara karşı savunma görev birlikleri oluşturulmuştu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalar, yaklaşık 2,5 milyon kişiyi yerinden etti, bölgede 5 milyondan fazla kişi acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.