İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia Covid'19 a yakalandı. - Haber 1Haber 1

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia Covid’19 a yakalandı.

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ve eşi Kraliçe Silvia Covid’19 a yakalandı.

08 Ocak 2022 - 2:11

ABONE OL

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ve Eşi Kraliçe Silvia Covid 19 a yakalandı. Üç doz covid aşısı olan çiftin ikisinde de hafif derece semtpomlar ortaya çıkınca şüphelenildiği gibi çiftin test sonucu pozitif çıktı.

 

Kral  16. Carl Gustaf 3. doz aşıyı olurken

İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ve Kraliçe Slvia’nın koronavirüse yakalandığı bildirildi. Açıklamaya göre kral ve kraliçeye, covid 19 testleri pozitif çıktığı için tamamen karantina ve pandemi takip prosedürleri uygulanacak.

İsveç Sağlık Konseyi’ne göre Kral 16. Carl Gustaf ve Kraliçe Silvia aynı anda görevlerini icra etmeleri yerine bu aktiviteleri ayrı ayrı düzenlemeliydi. Kral ve Kraliçe, İsveç’in başkenti Stockholm’deki Drottningholm’daki sarayda 7 gün boyunca karantina altında tutulacaklar. Geri kalan programlarını dijital ve görüntülü konuşmalarla devam edecekler.

İsveç Kraliyet çalışanı ve Medya Kordinatörü Margareta Thorgren’a göre covid-19 virüsünün çifte nerede ve nasıl bulaştığını bilinmiyor. Fakat Margareta, hastalığı bu kadar hafif atlatmaların kesinlikle üç doz aşı sayesinde olduğunu düşünüyor.

DURUMLARI İYİ

Kraliyet ailesinden yapılan açıklamaya göre, Gustaf ve Silvia’nın hafif belirtiler gösterdiği ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Fotoğraf : Sara Friberg/Royal court.

Kaynak : Sverige Radio

Caner Aktürk / İsveç-Stockholm

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.