New York'ta Cadılar Bayramı yürüyüşü - Haber 1Haber 1

New York’ta Cadılar Bayramı yürüyüşü

ABD’nin New York kentinde geleneksel olarak düzenlenen Cadılar Bayramı yürüyüşü oldukça ilginç ve renkli görüntüler oluşturdu.

Cadılar Bayramı nedir?

Cadılar Bayramı (Hallowen), her sene 31 Ekim’de kutlanan, öncelikle Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış bayramdır. Çocukların, genellikle korkunç kostümler giyerek, kapı kapı dolaşıp şekerleme ve harçlık topladığı bir bayramdır. Diğer Cadılar Bayramı kutlamaları arasında maskeli balolar, korku filmi seansları ve perili olduğuna inanılan evlere düzenlenen geziler sayılabilir.

Cadılar Bayramı bazı belli başlı Batı dünyası ülkelerinde kutlanır. Amerika’da oldukça büyük ve görkemli bir festival olan Cadılar Bayramı, Amerikan kültürünün etkisiyle diğer Batılı ülkelerde de yaygınlaşmaktadır.

01 Kasım 2021 - 9:30

ABD’nin New York kentinde geleneksel olarak düzenlenen Cadılar Bayramı yürüyüşü oldukça ilginç ve renkli görüntüler oluşturdu. Cadılar Bayramı nedir? Cadılar Bayramı (Hallowen), her sene 31 Ekim’de kutlanan, öncelikle Pagan ve sonrasında Hristiyan kökleri olmasına rağmen günümüzde seküler bir kutlama halini almış bayramdır. Çocukların, genellikle korkunç kostümler giyerek, kapı kapı dolaşıp şekerleme ve harçlık topladığı bir […]

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.