Valilikler harekete geçti... Misafirhaneler, yurt oluyor! - Haber 1Haber 1

Valilikler harekete geçti… Misafirhaneler, yurt oluyor!

Valilikler harekete geçti… Misafirhaneler, yurt oluyor!
Son Güncelleme :

23 Eylül 2021 - 0:17

379 okunma

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Üniversitesi’ni kazanan gençler için tüm kamu kurumlarının hizmete hazır olduğunu açıkladı. Vali Aydoğdu, “Sizleri ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.” ifadesini kullandı.

Tunceli Valiliği de ilk etapta 660 öğrenciyi dönüştürülen yurt ve misafirhanelere yerleştirdi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da öğrenciler için bilim kampında geçici konaklama sağlandığını bildirdi.


Üniversiteyi kazanan öğrencilerin yurtları hazır: Devlet tüm imkanlarıyla yanlarında
Tunceli Valiliği’nin öğrencileri yerleştirdiği misafirhaneler

Aksaray Valiliği, üniversite eğitimi için kente gelen öğrencilerin muhtemel barınma sorununun çözümü için harekete geçti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, “Aksaray Üniversitesini kazanıp şehrimize gelecek olan sevgili gençler, hepinizin yurtları hazır. Aksaray, bütün kurumlarıyla size hizmet için hazırdır.” dedi.

“Sizleri ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz”

Vali Aydoğdu, açıklamasının devamında “Sizleri ağırlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Gençler, bekleniyorsunuz…” ifadelerini kullandı.

 

 

İzmir'de kamu kurumu misafirhanelerinin kapısı öğrencilere açıldı
İzmir’de kamu kurumu misafirhanelerinin kapısı öğrencilere açıldı

Tunceli Valiliği 660 öğrenciyi yurt ve misafirhanelere yerleşti

Tunceli Valiliği, ildeki misafirhaneleri öğrencilere tahsis etmesi ile birlikte kısa sürede 1000’e yakın öğrencinin barınma sorununun ortadan kaldırıldığını ve yerleşme sıkıntısı çeken diğer öğrencilerin sorunlarının da çözümü içinde çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Valilik, açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yerleştirme sonuçlarının netleşmesi sonrasında başvurusu olup, herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen öğrencilerimizin sorunlarına çözüm bulabilmek adına Valiliğimizce; Milli Eğitim Bakanlığımıza ait ilimizde bulunan TOBB Yusuf Cengiz Kız Ortaöğretim Yurdumuzun kız öğrencilerimize geçici olarak tahsisi sağlanmış, 110 öğrencimizin bu yurda yerleştirilmiştir. İlimizdeki bir STK’ya ait olan ve atıl vaziyette bulunan yurt binası, kız öğrencilerimizin yurt ihtiyacını gidermek üzere Valiliğimizin koordinasyonunda tamamen yerel imkanlarla faaliyete geçirilmiş, 150’ye yakın öğrencimiz bu yurda yerleştirilmiştir. Herhangi bir KYK yurduna yerleşemeyen tüm öğrencilerimiz KYK yurtlarına misafir statüsüyle kabul edilmiş, ayrıca ilimizdeki kamu kurumlarına ait olan misafirhanelerin büyük bir kısmı öğrencilerimizin konaklaması için ayrılmıştır. Valiliğimizin geçen hafta almış olduğu karar neticesinde Pertek ilçemizde bulunan İl Özel İdaremize ait misafirhane, erkek öğrenci yurdu olarak tahsis edilerek 400 öğrencimizin hizmetine 3 gün (Cumartesi) içerisinde açılacaktır. Binada hazırlık çalışmalarımız bitmek üzeredir. Öğrencilerimizin üniversite ile misafirhane arasındaki ulaşımları servisler aracılığı ile yapılacak olup yurt ve servisler cüzi bir ücret karşılığı hizmet verecektir.”

Tuzla Belediyesi de harekete geçti

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı da sosyal medya hesabından bir açıklamada bulunarak, barınma sorunu olan öğrencilere bilim kampının kapılarının açık olduğunu bildirdi.

Başkan Yazıcı, “İlçemizde üniversite okuyan gençlerimizin elbette yanındayız. Konaklama sorunu yaşayan kardeşlerimize Bilim Kampımızda geçici konaklama sağlıyoruz. Sizler kalıcı yer bulana kadar bizim misafirimiz olacaksınız.” açıklamasında bulundu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN