AİMSAD Başkanı Toktaş, EUMABOIS Yönetim Kurulu Üyesi oldu - Haber 1Haber 1

AİMSAD Başkanı Toktaş, EUMABOIS Yönetim Kurulu Üyesi oldu

AİMSAD Başkanı Toktaş, EUMABOIS Yönetim Kurulu Üyesi oldu

28 Eylül 2022 - 12:55

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Ağaç İşleme Makine Sanayicileri Derneği (AİMSAD) Başkanı İsmet Toktaş, Avrupa'da ağaç işleme makineleri sektörüne yönelik faaliyet gösteren ve 13 ülke derneğini bünyesinde bulunduran Avrupa Ağaç İşleme Makinesi Üreticileri Federasyonu'nun (EUMABOIS) genel kurulunda yönetim kuruluna seçildi.

Polonya'daki genel kurulda yönetim kurulu üyeliğine getirilen Toktaş, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak temsiliyet hakkına büyük önem verdiklerini, bu doğrultuda Türk ağaç işleme makine sektörünü EUMABOIS'da temsil etmenin çok kıymetli olduğunu belirtti.

Toktaş, Türkiye'yi temsilen yer alacakları 3 yıllık dönemde halihazırda yürüyen faaliyetlere ilave olarak özellikle AB projeleri, standartlar, teknik komitelere katılım gibi yeni konuları gündeme alacaklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Ayrıca, hem yönetim kurulumuzdan hem de üyelerimizden gelen tüm önerileri de EUMABOIS'in gündemine taşıyacağız. Sektörümüzün birinci sınıf temsilcileriyle bir arada olmaktan ve dünya çapında ortak Avrupa fikirlerinin oluşturulmasında söz hakkına sahip olmaktan dolayı çok memnunuz. Avrupa ağaç işleme makineleri sektörü dünya çapında trendleri belirliyor ve bu lider konum EUMABOIS'nın desteğiyle güvence altına alınıp her geçen gün genişletiliyor."

AİMSAD'ın uzun yıllardır EUMABOIS üyesi olduğunu, EUMABOIS'da yer almanın Türkiye ağaç işleme makineleri sektörüne önemli avantajlar getireceğini belirten Toktaş, "Sektörümüzle ilgili yaşadığımız gümrük, standardizasyon gibi sorunları doğrudan ilgili yerlere ulaştırabilmemiz ve sektörümüzün büyümesine katkı sağlamamız açısından EUMABOIS çok doğru bir adres. EUMABOIS çatısı altında bulunan diğer ülke dernekleriyle olan ilişkilerimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Güçlenen bu ilişkiler sayesinde üreticilerimizin yeni pazarlara açılması ve yurt dışında bu derneklere üye olan firmalarla çözüm ortaklıkları kurulması hususunda da önemli iş birlikleri olacaktır." değerlendirmesini yaptı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.