AKAMİB, ocak-ekim döneminde 719 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi - Haber 1Haber 1

AKAMİB, ocak-ekim döneminde 719 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

AKAMİB, ocak-ekim döneminde 719 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi

09 Kasım 2021 - 12:20

ABONE OL

MERSİN (AA) – Akdeniz Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB) Başkanı Onur Kılıçer, birliklerinin, ocak-ekim döneminde 719 milyon dolarlık ihracat yaptığını bildirdi.

Kılıçer, yazılı açıklamasında, yılın 10 ayındaki ihracatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 arttığını kaydetti.

İhracattaki katma değeri artırmak için yapılan çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Kılıçer, şöyle devam etti:

"Ocak-ekimdeki ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artırarak 719 milyon dolar oldu. Yüzde 27 artışla 434,4 milyon dolarlık mobilya, yüzde 38,5 artışla 116 milyon dolarlık kereste, sandık, kafes ve palet, yüzde 16,3 artışla 100,5 milyon dolarlık kağıt, karton ve matbu yayınları, yüzde 32 artışla 40 milyon dolarlık orman tali ürünleri ve yüzde 35 artışla 28 milyon dolarlık diğer ahşap mamulleri ihracatı gerçekleştirildi."

Kılıçer, farklı ülkelerde hayata geçirecekleri projelerle yeni alıcılara ulaşacaklarını aktardı.

İhracatı artırmak için dünyanın dört bir yanına gideceklerini belirten Kılıçer, "Önümüzdeki dönemde Avrupa ve Asya'da yapacağımız çalışmalara ek olarak ABD, Kanada ve Avusturalya'ya da sektörel ticaret heyetleri göndereceğiz. Türk ürünlerini tanıtmak ve farklı pazarlarda ihracatımızı artırmak için kıtaları gezeceğiz." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.