BİM, 8. GES'ini Isparta OSB'deki deposunun çatısına kurdu - Haber 1Haber 1

BİM, 8. GES'ini Isparta OSB'deki deposunun çatısına kurdu

BİM, 8. GES'ini Isparta OSB'deki deposunun çatısına kurdu

16 Ocak 2023 - 14:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Birleşik Mağazacılık AŞ (BİM), Isparta Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yer alan deposunun çatısına 1 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2020'den bu yana GES yatırımları yapan BİM, bu yıl ilk GES'ini Isparta OSB'de bulunan depo çatısına kurdu.

Toplam 1 megavat kurulu güce sahip olan tesis BİM'in kurduğu 8. santral oldu. Santral, deponun ve bölgede bulunan 20 mağazanın enerji ihtiyacını karşılayacak, Türkiye'nin karbon salımının yıllık 991 ton azalmasına katkıda bulunacak.

Bu santralle BİM'in çatılara kurduğu GES'lerin toplam kurulu gücü 10,58 megavata ulaştı.

BİM daha önce Batman, İstanbul, Iğdır, Denizli, Konya, İstanbul ve Erzurum'da depolarının çatılarına da GES kurmuştu. Santrallerden 5 bin 200'den fazla hanenin yıllık enerji tüketimine denk elektrik üretimi yapılıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.