Dedi nedir? Nasıl kullanılır? - Haber 1Haber 1

Dedi nedir? Nasıl kullanılır?

Dedi nedir? Nasıl kullanılır?

10 Ocak 2021 - 1:56

ABONE OL

Dedi nedir? Dedi uygulaması nasıl kullanılır?
WhatsApp’ın sözleşme yenilemesinin ardından bazı kullanıcılar alternatif bir mesajlaşma uygulaması aramaya koyuldu. Dedi uygulaması merak edilen haberleşme ortamlarından biri oldu. Peki Dedi nedir? Dedi nasıl kullanılır? İşte Dedi uygulaması ile ilgili merak edilen detaylar…

Dedi, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Kullanıcılar Dedi nedir, Dedi nasıl kullanılır sorularının detaylarını merak ediyor.

DEDİ NEDİR?

Dedi, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarınızda kullanılabileceğiniz güvenli ve ücretsiz bir haberleşme uygulamasıdır. Dedi ile arkadaşlarınızla, ailenizle, sevdiklerinizle mesajlaşabilir, sesli ve görüntülü arama gerçekleştirebilirsiniz. Rehberinizde kayıtlı kişilerle ve gruplarla fotoğraf, video, ses, gif ve belge gibi multimedya dosyaları gönderip alabilirsiniz.

DEDİ NASIL KULLANILIR?

Dedi’ye Nasıl Kayıt Olunur?

Uygulamayı ilk kez kurduğunuzda karşınıza çıkan ekrana telefon numaranızı girerek kaydolabilirsiniz.

Arama ve Mesajlaşmalara Ait Kayıtlar ve İçerikleri Saklanıyor ve/veya İşleniyor mu?

Dedi, arama ve mesajlaşmalarınızı hiçbir şekilde saklamaz ve işlemez. Kayıtlar sunucularda sadece transfer amaçlı anlık olarak tutulur. Böylece transfer tamamlandığında kayıtlar silinmiş olur. Dedi, güvenli mesajlaşma konusunda endüstri standartlarını belirleyen Signal uygulaması üzerine geliştirilmiştir. Kaynakları açıktır, herkes tarafından incelenebilir.

Sohbet Grubu Kurulabilir Mi ?

Grup sohbetleri ile aileniz ve arkadaşlarınızla sürekli iletişim halinde olabilirsiniz.

Dedi Üzerinden Dosya Gönderilebilir Mi ?

Kişilerinizle veya gruplarınızda fotoğraf, video, ses, konum, belge gibi dosyaları rahatlıkla gönderip alabilirsiniz.

WhatsApp son dakika güncelleme: WhatsApp gizlilik sözleşmesi nedir? WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Günlük hayatımızda akıllı telefonlarımızla neredeyse tüm iletişimimizi sağladığımız WhatsApp’tan çok tartışılan yeni bir güncelleme geldi. WhatsApp son dakika güncellemesine göre WhatsApp sözleşmesini kabul edenler uygulamayı kullanmaya devam edecek ancak kabul etmeyenler WhatsApp’ı kullanamayacak. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesi nedir? WhatsApp gizlilik sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte WhatsApp gizlilik sözleşmesi maddeleri ve güncelleme ile ilgili bilinmesi gereken detaylar…

WhatsApp, kullancılarının özel bilgilerine saygı duyduğunu her fırsatta dile getiriyordu ancak son WhatsApp güncellemesi büyük bir tartışma yarattı. Bilindiği üzere WhatsApp, Facebook’un bünyesinde yer alıyor. WhatsApp son dakika gizlilik sözleşmesinde kullanıcılardan bilgilerini Facebook ile paylaşmaları istendi. Kullanıcılar özel bilgilerinin Facebook ile paylaşılması fikrine pek sıcak bakmıyor. Peki WhatsApp gizlilik sözleşmesi maddeleri neler? WhatsApp sözleşmesi nasıl kabul edilir? WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp sözleşmesini kabul etmeden önce haberimizi okuyun.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NASIL KABUL EDİLİR, NASIL İPTAL EDİLİR?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. WhatsApp, söz konusu tarihten itibaren ya bu ilkeleri kabul edersiniz, ya da hesabınızı silersiniz ifadesini kullanıyor.

Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında yer almıyor.

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NEDİR?

WhatsApp’ın yeni Gizlilik İlkesi’nin “Diğer Facebook Şirketleriyle Nasıl Çalışırız?” başlığıyla duyurulan bölümünde, “Facebook Şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook Şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur” ifadesine açık açık yer verildi.

Güncellenen ilkelerinde “Hizmetlerimizin ve Facebook Şirketi Ürünleri dahil bu şirketlerin sunduğu olanakların yürütülmesi, sunulması, iyileştirilmesi, anlaşılması, özelleştirilmesi, desteklenmesi ve pazarlanması amacıyla bu şirketlerden aldığımız bilgileri kullanabiliriz ve bu şirketler de bizim onlarla paylaştığımız bilgileri kullanabilirler” ifadelerini kullanan WhatsApp, bundaki amacını ise şu maddelerle özetledi:

– Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

– Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

– Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

– Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

– WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

Facebook’un azalan kullanım oranı ve popüleritesini, WhatsApp başta olmak üzere diğer grup şirketlerin kullanıcılarından sağladığı verileri pazarlayarak aşmaya çalışan sosyal medya devi, bu durumu şu cümlelerle açıkladı:

“Hizmetlerimizi kullandıkça ve Hizmetlerimiz üzerinden iletişim kurdukça bilgilerinizi paylaşırsınız. Biz de Hizmetlerimizi yürütmek, sunmak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak amacıyla bilgilerinizi paylaşırız. Hizmetlerimiz ya da Facebook Şirketlerinin hizmetleri hakkında size pazarlama amaçlı içerikler gönderebiliriz.”

Güncellenen Gizlilik İlkesi’ni kabul veya rededilmesi için 8 Şubat’a kadar süre veren WhatsApp’ın bu yeni ilkelerini kabul etmeyenler bu tarihten itibaren artık WhatsApp’ı kullanamayacak.

2009 yılında kurulan Whatsapp, 2014 yılında Facebook tarafından 19 milyar dolara satın alınmıştı. Facebook, bu satın almadan tam 2 yıl önce 2012 yılında, bir diğer sosyal paylaşım platformu Instagram’ı da 1 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.