Edirne'de 78 üreticiye 8 ton kuru fasulye tohumu dağıtıldı - Haber 1Haber 1

Edirne'de 78 üreticiye 8 ton kuru fasulye tohumu dağıtıldı

Edirne'de 78 üreticiye 8 ton kuru fasulye tohumu dağıtıldı

28 Mayıs 2022 - 10:00

ABONE OL

EDİRNE (AA) – Edirne'de, kuru fasulye üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla 78 üreticiye 8 ton tohum dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi" projesi kapsamında Edirne'de, "Kuru Fasulye Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi" hayata geçirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında Keşan, İpsala, Havsa, Meriç, Süloğlu, Enez ve Uzunköprü ilçelerinde tohum dağıtımı yapıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt, yazılı açıklamasında, kentte üretimi artıracak çalışmalar yapıldığını belirtti.

İl genelinde üretimin çeşitlendirilmesi ve artırılması için çaba sarf ettiklerini bildiren Bayazıt, "Proje kapsamında 78 üreticimize 800 dekar alanda ekilmek üzere 8 ton sertifikalı kuru fasulye tohumu yüzde 75'i Bakanlık hibeli olarak dağıtılmıştır. Üreticilerimize hayırlı olsun." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.