Eşarj ve Visa'dan "tek tıkla ödeme" kolaylığı - Haber 1Haber 1

Eşarj ve Visa'dan “tek tıkla ödeme” kolaylığı

Eşarj ve Visa'dan “tek tıkla ödeme” kolaylığı

13 Aralık 2022 - 11:06

ABONE OL

ANKARA (AA) – Enerjisa Enerji'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu Eşarj, dijital ödemeler şirketi Visa iş birliğiyle yeni nesil kart saklama altyapısı "Visa Tek Tıkla Öde"yi kullanıma sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eşarj, Türkiye'de elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması ve hızlı şarj istasyonu yatırımını teşvik etmek amacıyla iş birliklerine devam ediyor.

Eşarj'ın Visa ile gerçekleştirdiği iş birliği sayesinde, elektrikli araç kullanıcıları halka açık tüm Eşarj istasyonlarında cüzdanlarındaki banka, kredi veya ön ödemeli kartlarıyla hızlı ve kolay ödeme yapabilecek.

Türkiye genelinde 263 noktada, 170'i hızlı olmak üzere 494 şarj soketi ile hizmet veren Eşarj istasyonlarında müşteriler, "Visa Tek Tıkla Öde" altyapısından faydalanarak uygulamada sakladıkları kartlarını kullanabilecek.

İş birliğinin sonraki aşamasında E-şarj uygulamasına sahip olmayanların da elektrikli araçlarının şarjı için temassız özellikli banka, kredi ve ön ödemeli kartlarla ödeme yapabilmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, e-mobilitenin dünyada ve Türkiye'de yaygınlaştığını belirterek, "Bu doğrultuda ekosistemi geliştirmek ve müşteri deneyimini iyileştirmek en büyük önceliğimiz. Bunu yaparken paydaşlarımızın katkıları ise çok kıymetli. Sektörünün önde gelenlerinden Visa ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliğiyle elektrikli araç şarj istasyonu değer zincirinin her halkasını güçlendirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.