Honda, motosiklet satışlarıyla 8'inci kez zirvede yer aldı - Haber 1Haber 1

Honda, motosiklet satışlarıyla 8'inci kez zirvede yer aldı

Honda, motosiklet satışlarıyla 8'inci kez zirvede yer aldı

27 Ocak 2023 - 13:45

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Honda, Türkiye'nin büyüyen motosiklet pazarındaki liderliğini 8'inci yılında da sürdürdü.

Honda'dan yapılan açıklamaya göre, marka, 2022 yılındaki toplam 204 bin 158 adetlik 50cc üzeri Türkiye motosiklet pazarında, 47 bin 844 adetlik satış gerçekleştirdi.

Satış rakamlarını bir önceki yıla göre artıran Honda, yüzde 23,4'lük pazar payına ulaştı. Gelişmiş teknolojileri, sportif performansları, üretim kalitesi ve farklı tasarımları ile her zaman motosiklet severlerin beğenisini kazanan Honda, 2022 yılını Honda Türkiye tarihindeki rekor satış adediyle tamamladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Honda Türkiye Motosikletten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Çetin Kardeş, başarılı satış grafiklerini 2022'de de sürdürdüklerini belirterek, "8 yıldır aralıksız şekilde pazar lideri olmaktan gurur duyuyoruz. Ayrıca 2022 yılında 30 yıldır faaliyet gösterdiğimiz Türkiye'de, 500 bininci motosiklet satışımızı da gerçekleştirdik. Bu büyük başarımız için öncelikle her zaman yanımızda olan müşterilerimize teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

– 2023'te 10 yeni model satışa sunulacak

Tüketicilerin motosiklete olan ilgisinin 2023 yılında da devam edeceğini ve motosiklet pazarının yüzde 10'luk bir artış göstereceğini öngördüklerini aktaran Kardeş, şunları kaydetti:

"Honda Türkiye olarak 2023 yılında da geniş bayi ağımız ve yetkin satış sonrası ekiplerimiz ile Türkiye pazarının ve Türk müşterisinin beklentilerine göre ürün gamımızı geliştirmeye devam ederek yine liderliğimizi korumayı ve pazar payımızı yüzde 35'e çıkarmayı hedefliyoruz. Yıl içerisinde farklı segmentlerde 10 yeni modelimizi motosiklet severlerin beğenisine sunarak en geniş ürün gamımıza ulaşacağız."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.