İş dünyasının önde gelen CEO'ları "t-MBA Zirvesi"nde gençlerle buluştu - Haber 1Haber 1

İş dünyasının önde gelen CEO'ları “t-MBA Zirvesi”nde gençlerle buluştu

İş dünyasının önde gelen CEO'ları “t-MBA Zirvesi”nde gençlerle buluştu

05 Mayıs 2023 - 21:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Doğa Kolejinin bu yıl 16. kez düzenlediği t-MBA Zirvesi'nde iş dünyasının önde gelen şirketlerinin üst düzey yöneticileri (CEO) gençler ile bir araya geldi.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Sürdürülebilir liderlik" temasıyla düzenlenen 16. Doğa Koleji t-MBA Zirvesi, Türkiye'den önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşti.

Zirvenin açılışında konuşan Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, Doğa markasını yurt dışına taşıyacaklarını belirterek, "Birkaç aydır mesaimin önemli bir kısmını Londra'da geçiriyorum. Bunun da sebebi artık Doğa'yı yurt dışına taşımak. Yakın bir zamanda önce İngiltere, sonrasında da başka Avrupa ülkeleri ile yurt dışı büyümeyi başlatmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Doğa'nın akademik başarılarıyla öne çıktığını kaydeden Can, bu başarıların yanı sıra öğrencilerin kodlamadan satranca, yüzmeden hentbola tüm spor branşlarında da başarıdan başarıya koştuğunu bildirdi.

Can, 20 yılda takım sporlarında 6 dünya şampiyonluğu, 49 Türkiye şampiyonluğu; satrançta da bir dünya şampiyonluğu ve 74 Türkiye şampiyonluklarının bulunduğunu anlattı.

Bu bakımdan t-MBA Zirvesi'nin kendileri için çok önem teşkil ettiğini vurgulayan Can, şunları kaydetti:

"İş dünyasına yön veren kıymetli isimlere ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Öğrencilerimiz liderlerin sürdürülebilirlik ajandasını kendilerinden dinleme fırsatı buldu. Konuklarımızın katılımları ve paylaşımları için teşekkür ederiz. Yetiştirdiğimiz gençler, geleceğimizin ve 100 yıllık Cumhuriyetimizin liderleridir. Çocuklarımızı geleceğin liderleri olarak yetiştirmek ise hepimizin yegane görevidir. Dilerim bu zirve, kariyer yolculuklarını aydınlatsın, hepsine ışık olsun."

– "Öğrencilerimiz iş dünyasının değerli isimleri ile yeniden bir arada"

Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, gelenekselleşen bu büyük amfi dersinin, Kovid-19 sebebiyle en son 2019'da yüz yüze yapıldığını anımsatarak, şunları aktardı:

"Bugün zirvemizi Can Eğitim Grubu çatısı altında ve İstanbul Bilgi Üniversitesi ışığında tekrar bu salonda gerçekleştirebilmenin, öğrencilerimizi iş dünyasının değerli isimleriyle yeniden bir araya getirebilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100'üncü, Doğa'nın 20'nci yılını kutladığımız bugünlerde kariyer ve gelecek için en önemli basamak olan lise eğitiminde odak noktamız kendini gerçekleştirme ve total hayat başarısı. Doğa Koleji eğitim serüveninde sadece bilgiye ve ezbere dayalı, klasik eğitim kalıplarına karşı durmuş, okul öncesinden liseye özgün ve özgür eğitim modelleriyle sektörünün lideri olmuştur. t-MBA bunun en güzide örneği, adeta bizim gururumuzdur."

– "Sürdürülebilirlik için gelir eşitsizliğine karşı çıkmak gerekiyor"

Doğa Koleji Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Prof. Dr. Remzi Sanver, sürdürülebilirlik için gelir eşitsizliğine karşı çıkılması gerektiğine vurgu yaptı.

Sanver, "Emisyon azaltmak için Hindistan ve benzeri ülkelere seslendiğimizde, 'Siz gelişene kadar dünyayı bu hale getirdiniz. Şimdi sıra bizde.' diyorlar. Aslında bütün bu gelir eşitsizlikleri dünyanın önündeki temel sorun. Gençlerin bu konuda hassasiyet göstermesi lazım. Biri yer, biri bakar. Bu durumu gördüğünüz yerde itiraz edin." değerlendirmesinde bulundu.

Renault Mais Üst Yöneticisi Berk Çağdaş, iş hayatında ve özel hayatta karşılaşılabilecek sorunların çoğunun iletişimsizlikten kaynaklandığını kaydederek, şu görüşleri dile getirdi:

"Kendi yolculuğunuz kendinizin farkında olmakla başlar. Herkes tıp yaz diyordu. Ben tıbbı kazandım ve hayatımın en kötü yılını geçirdim. Tüm itirazlara rağmen İTÜ Endüstri Bölümü'nü kazandım. İlk kayıt yaptırdığım günü unutmuyorum harika bir başlangıç yaptım. O farkındalık beni doğru bir yola getirdi."

– "Başarının anahtarı zengin bir altyapı"

Eti Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Polatoğlu, Doğa Koleji'nin sürdürülebilirliğin hakkını veren bir marka olduğunu bildirdi.

Herhangi bir alanda başarılı olmaya engel olan şeylerden bir tanesinin konuya farklı yönlerden bakamamak olduğunu belirten Polatoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Bu meziyeti kazanmak için insanın çok meraklı olması lazım merak sayesinde insan çok farklı bir deneyim elde edebilir. Bu aynı zamanda büyük bir mücadele gerektiriyor. Fiziksel ve zihinsel olarak çalışmanız lazım. Bunu bir yakıt olarak gördüm. Aynı arabalara konan benzin ya da elektrik şarjı gibi. İnsanın özel merakları da önemli. Spor sanat edebiyat bu konuda Doğa Koleji size imkanlar sağlıyordur. Bunları geliştirin. Çünkü başarının anahtarı zengin bir altyapıdır."

LC Waikiki e-Ticaret Genel Müdürü Ömer Barbaros Yiş, hayatında yaşadığı değişimlerin kendinde yarattığı etkilerden bahsetti.

Yiş, "30 yaşında Mardin Nusaybin'de askerlik yaptım. Bu bende başka bir aydınlanma yaşattı. Çok fazla yerden çok fazla insanla tanıştım. Ülkeni tanımadan ne pazarlamacı ne girişimci olabilirsin. Sizler inovasyonun en önemli temsilcileri olacaksınız. Bunu söylemek için koşa koşa geldim." ifadelerini kullandı.

– "Fırsat eşitliği önemli”

Vodafone İcra Kurulu Üyesi Levent Gemici, iş dünyasında "merak etmenin" önemine değinerek, kendisinin her zaman merakını koruduğunu kaydetti.

Birbirine benzemeyen 5 farklı komisyondan sorumlu olduğuna işaret eden Gemici, şunları anlattı:

"Daha iyi bir gelecek için bağlanacağız. Bireyler bireylere, şirketler şirketlere, toplumlar toplumlara bağlanacak. Vodafone Türkiye İcra Kurulu'nda 5 erkek ve 5 kadınız. Bu renkliliğin ne anlama geldiğini çok iyi anlıyoruz. Fırsat eşitliği dendiğinde sadece İstanbul değil farklı şehirlerdeki öğrencilerin Vodafone'da çalışmaya başlaması için teşvik programımızla geleceğin liderlerinde Türkiye mozaiğini yakalamaya çalışıyoruz."

– "Gıdaların 3'te biri israf ediliyor bu çok önemli bir sorun"

Yemeksepeti Üst Yöneticisi Mert Baki, bu kadar genç bir MBA sınıfına ilk kez sesleneceğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Dünyanın büyük bir bölümünde insanların geliri 2 doların altında. Dünyada hava sıcaklıkları giderek yükseliyor. Gıda alanında çalıştığımız için bu konuda projeler yapıyoruz. Açlık büyük bir sorun ama aslında gıda sektörü karbon ayak izinin 4'te birini oluşturuyor. Gıdaların 3'te biri israf ediliyor bu çok önemli bir sorun. Bu konuda insanları bilinçlendirmeyi istedik. 3 yıldır karbon ayak izini dengeliyoruz. Pek çok çalışma yürütüyoruz. Doğum gününde kullanıcılar için iyi ki doğdun videosu yaptık ve yemeksepeti ormanlarında fidan diktik."

W20 Kurucu Başkanı Dr. Gülden Türktan, öğrencilere "Liderliğin Karanlık Yüzü" kitabından başlıklar aktararak, onlardan liderliği ellerinden bırakmamalarını istedi.

Konuşmaların ardından, 16. zirvenin düzenleyicilerine Doğa Koleji Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Remzi Sanver tarafından sertifikaları, Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can tarafından plaketleri takdim edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.