İzmir'de yasa dışı sigara üreticilerine operasyon - Haber 1Haber 1

İzmir'de yasa dışı sigara üreticilerine operasyon

İzmir'de yasa dışı sigara üreticilerine operasyon

02 Ağustos 2022 - 11:55

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İzmir’de gerçekleştirilen operasyonda, yasa dışı sigara üretiminde kullanılan 19 bin 600 adet makaron, sigara dolum makinaları ve kaçak tütün ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen saha araştırması ve istihbarat çalışmaları neticesinde, bazı adreslerin yasa dışı sigara üretim yeri ve depo olarak kullanıldığı tespit edildi.

Söz konusu adreslerle ilgili savcılıktan operasyon için izin alındı ve 1 iş yeri, 1 depo ve 1 eve eş zamanlı baskın düzenlendi. Gümrük Muhafaza ekiplerince söz konusu adreslerde yapılan aramada, 19 bin 600 adet boş makaron, 730 paket doldurulmuş sigara, 3 sigara doldurma makinası, 2 kompresör, 410 kilogram kaçak tütün ve 45 paket nargile tütünü ele geçirildi.

Olayla ilgili 1 şüpheli tutuklandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.