Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi - Haber 1Haber 1

Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi

Karmod deprem bölgesine 3 bin konteyner gönderdi

31 Mart 2023 - 15:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Karmod, 3 bin konteyner evin üretimini tamamlayarak deprem bölgesine ulaştırdı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Karmod tarafından deprem bölgesine gönderilen yapılar konteyner kentlerdeki yerlerine konularak afetzede vatandaşların kullanımına sunuldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, sadece deprem bölgesine yönelik üretim yaptıklarını vurgulayarak, "Depremin ilk gününde aldığımız 24 saat çalışma kararımızı sürdürüyoruz. Bant hatlarımızda her 20 dakikada bir konteyner evin üretimi tamamlanıyor. Kullanıma hazır konteyner evler bir tıra 2 adet yüklenerek deprem bölgesine doğru yola çıkıyor." ifadelerini kullandı.

– 1+1 Deprem konteyneri bir ailenin en iyi ergonomide barınmasına özel tasarlandı

Karmod konteyner yapılarının yalıtımlı sandviç panel sistemle üretildiğinden iklimlendirme kolaylığı sağladığını belirten Çankaya, "Yeni nesil ürettiğimiz konteyner kaynaksız cıvata somunlu sisteme sahip. Duvar ve çatı sisteminde tamamen yalıtımlı sandviç paneller kullanılıyor.

Pencereleri PVC çift camlı. Kapısı yine yapıya özel tam kapama sağlayan panel kapı. Yapının ısıtması en az enerji harcayarak çok kolay yapılabiliyor. Sıcaklığı uzun süre muhafaza ediyor. Tam sızdırmaz çatı paneliyle yağmurdan, kardan etkilenmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çankaya, devletin deprem bölgesindeki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve küçük sanayi sitelerini yeniden faaliyete geçirmek için devreye aldığı Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği kapsamında da üretim yaptıklarını ifade ederek, deprem bölgesindeki işletmelerin işçilerinin barınması için satın alacakları her konteynere 30 bin TL üst limitle devlet desteği sağlandığını hatırlattı.

Afet sonrası ortaya çıkan barınma sorununu en kısa zamanda ve en iyi kullanım ergonomisinde karşılamak için tasarlanan deprem konteyneri 1+1 plana sahip. 21 metrekare büyüklükteki evde 2 odanın yanı sıra WC Duş bulunuyor. Odalardan birinde mutfak evyesi ve dolabı da kullanıma hazır montajlanmış durumda.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.