Kuveyt Türk ile gücünü birleştiren Architecht'te hedef yüzde 400 büyüme - Haber 1Haber 1

Kuveyt Türk ile gücünü birleştiren Architecht'te hedef yüzde 400 büyüme

Kuveyt Türk ile gücünü birleştiren Architecht'te hedef yüzde 400 büyüme

30 Kasım 2022 - 15:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Architecht Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür’ü Ökkeş Emin Balçiçek, "Oldukça verimli ve hareketli geçen 2022 yılında 200 milyon TL ciroya ulaşırken, büyüyen ailemizin desteği ve sektörün artan potansiyeliyle 2023 yılında ciromuzu yüzde 400 artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruz." dedi.

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak finans sektörü için inovatif teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, Kuveyt Türk’ün Bilgi Teknolojileri Grubu ile güçlerini birleştirdi.

Architecht Genel Müdür’ü Ökkeş Emin Balçiçek ve Architecht Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu'nun katıldığı toplantıda birleşmeye ilişkin detaylar verilirken, şirketin 2023 hedefleri de paylaşıldı.

Toplantıda konuşan Architecht Genel Müdürü Balçiçek, Türkiye’de ve dünyada yatırım bankacılığı, katılım finans ve dijital bankacılıkta yaşanan açılımların pazar potansiyelini yükselttiğini söyledi.

Balçiçek, bankacılık ve finans sektöründe son yıllarda önemli değişimler yaşadığına değinerek, sayısı hızla artan katılım finans kuruluşları ve yatırım bankalarına ek olarak dijital bankaların da Türkiye’de tüketiciye hizmet vermeye yakında başlayacağını kaydetti.

Architecht'in Türkiye’de ve dünyada hızlı büyüyen bankacılık sektörünün yazılım ihtiyaçlarına anahtar teslim çözümler sunduğunu belirten Balçiçek, Teknopark İstanbul'da konumladıkları merkezlerinde yerli mühendislerle geleceğin finansal teknolojilerini tasarladıklarını ifade etti.

Asya, Avrupa ve MENA bölgesine teknoloji ihraç etme başarısı gösterdiklerinin belirten Balçiçek, “Türkiye’nin en büyük katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk’ün iştiraki olarak 2015 yılında 13 kişiyle başladığımız yolculukta, gelişen katılım finans sektörüyle birlikte büyüdük. Bugün 600 kişilik ekibimizle katılım finans sektörünün en büyük teknolojik çözüm ortağı olduk." ifadelerini kullandı.

Almanya, Mısır ve Körfez ülkelerine teknoloji ihracatı gerçekleştirerek markalarını dünya ile buluşturduklarını anlatan Balçiçek, hızlı gelişen ihtiyaçların her zaman bir adım önünde olmaya çalışarak, yeni girecek olan dijital bankaların da çözüm ortağı olduklarını belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan (BDDK) kuruluş izni alan Türkiye’nin ilk dijital finans kuruluşlarının yazılımında Architecht imzası olduğunu bildiren Balçiçek, şöyle devam etti:

"Bankacılık sektöründe hacmini hızla artıran katılım, yatırım ve dijital bankacılık sektörünün en büyük teknoloji tedarikçisi olma hedefiyle çıktığımız bu yolda Kuveyt Türk’ün Bilgi Teknolojileri Grubu ile Architecht çatısı altında güçlerimizi birleştirdik. Ülkemizin yetiştirdiği mühendislerle uluslararası başarı gösteren bir yazılım şirketi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Oldukça verimli ve hareketli geçen 2022 yılında 200 milyon TL ciroya ulaşırken, büyüyen ailemizin desteği ve sektörün artan potansiyeliyle 2023 yılında ciromuzu yüzde 400 artırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye yükseltmeyi hedefliyoruz."

– "3 yatırım bankası, 2 dijital bankanın kurulumunu yapıyoruz"

Ökkeş Emin Balçiçek, dijital bankacılığın fintek şirketlerinin talebi ve regülasyonlar neticesinde ortaya çıktığını belirterek, "Architecht için bu büyük bir fırsat oldu. Rakiplerimiz, yaşadıkları insan kaynağı problemleri ve bankaların dijitalleşme öncelikleri dolayısıyla paketlerini satamadığı bir yıl oldu. Architecht olarak biz yıla hazırlıklı girmiştik. Tarihimizde 3 yatırım bankası, 2 dijital bankayı aynı yıl içerisinde kurulumunu yapıyoruz. Geçmişten gelen müşterilerimiz ile birlikte. Bizim açımızdan 2022 bu anlamıyla iyi bir yıl oldu." diye konuştu.

Balçiçek, en stratejik rekabet avantajlarının çalışan kaynağı olarak konumlandırdıklarını vurgulayarak, Architecht'in rakipleri arasında müşteri memnuniyetinde kendi çalışmalarına göre ilk sırada yer aldığını aktardı.

Çalışmaların Türkiye'de bankacılığa ulaşmamış kişi sayısının 20 milyona yakın olduğunu gösterdiğini aktaran Balçiçek, "Herkesi müşteri saymazsak, yüzde 35-40 kapasitede bankacılığa ve finansa erişim ihtiyacı var. Bu alan, dijital bankacılık ve servis bankacılığı modeliyle uyarlanabilir. Architecht olarak biz de bunu gördüğümüz için açık bankacılık uygulaması geliştirdik." ifadelerini kullandı.

– "3 yıldır Türkiye’nin en iyi iş verenleri arasındayız"

Architecht İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu da "Birlikte Daha Güçlüyüz" mottosuyla Kuveyt Türk’ün Bilgi Teknolojileri Grubu ile güçlerini birleştiklerini ifade etti.

Avşaroğlu, "İnsan odaklı süreçlerimiz, yenilikçi insan kaynağı politikalarımız ve uzun yıllar emek harcayarak oluşturduğumuz aile ve dayanışma kültürümüz hedeflerimize ulaşmamızdaki en önemli itici güç olacak. Birleşmeyle 600’e ulaşan ailemizi 2023 yılı için belirlediğimiz hedefler çerçevesinde 700’ün üzerine çıkaracağız." diye konuştu.

Architecht'in çalışanlarına verdiği "gerçek" değerlerle son 3 yıldır Türkiye’nin en iyi iş verenleri arasında yer aldığını aktaran Avşaroğlu, yeni dönemde de önce insan önce çalışan anlayışıyla, yeteneklerin tercih ettiği kurumlar arasında ilk sıralarda olmayı hedeflediklerini söyledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.