Mevzuat Uyum Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı - Haber 1Haber 1

Mevzuat Uyum Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

Mevzuat Uyum Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

20 Mart 2023 - 20:41

ABONE OL

Mevzuat uyum fonksiyonunun etkili işlemesi ve geliştirilmesi konusunda rehberlik etmek, iyi uygulamaların savunuculuğunu yapmak ve mevzuat uyum profesyonellerinin yetkinliklerini geliştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Mevzuat Uyum Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

9 Eylül 2020 tarihinde faaliyete başlayan Mevzuat Uyum Derneği’nin İkinci Olağan Genel Kurul Toplantısı 20 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirildi. Genel Kurul toplantısında Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve Etik Kurul üyeleri seçildi. Kurullar tarafından düzenlenen toplantılar ile görev dağılımı yapıldı. Buna göre Mevzuat Uyum Derneği’nin kurulları aşağıdaki üyelerden oluştu.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever oldu. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Z.Fulya Kaptan Güngör ve Burak Şenol olurken, Vural Göral Genel Sekreter, Hakan Uzun Sayman olarak belirlendi. Mehmet Tolga İncaz, Emre Özbek, Levent Arslan, Bülent Küçükçetin, Özcan Özaslan, Yıldız Balatürk Erkan, Cengiz Gültepe ise Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldılar.

 

 

Denetim Kurulu Başkanı Şimal Konanç oldu. Fatih Nazmi Doğan, Oytun İper, Tonguç Oruç, Murat Esen ve Hüseyin Kıyak ise Denetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacaklar.

Etik Kurul Başkanı Serkan Salık olurken, Emre Atabay, Vahdet Deniz Akçaoğlu, Bilge Güneş ve Handan Tokdoğan Över ise Etik Kurul Üyesi olarak görev aldılar.

“DERNEĞİMİZİN ÜYE SAYISINDA %200 ARTIŞ YAŞANDI”

Yeniden başkan seçilen Mevzuat Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan Yurtsever, basını ıçaklaması yaptı. Yurtsever; “6 Şubatta gerçekleşen deprem felaketi, mevzuat düzenlemeleri ve kurallara uyum sağlamanın ve bu süreçte mevzuat uyum (compliance) fonksiyonunun önemini ve ne kadar hayati olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koydu. Bu tür olumsuzluklar güncel mevzuat düzenlemeleri ve bu düzenlemelere uyum sağlanmasıyla büyük oranda engellenebilir. Bu nedenle mevzuat uyum fonksiyonunun her sektörde geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Derneğimizin ilk olağan genel kurulunda seçilen Yönetim Kurulu’nun ve üyelerimizin özverili çalışmalarıyla Derneğimiz gurur verici başarılara imza atarak hızlı bir büyüme gösterdi. Bu dönemde Derneğimizin üye sayısında %200 artış yaşandı. Üye sayımızdaki artış hızla devam ediyor. Üyelerimizin görev aldığı şirketler ve görev alanlarına bakıldığında Derneğimiz nitelikli üye tabanına sahip bir sivil toplum örgütü haline geldi. Düzenlenen 37 webinar etkinliğine 3.000’nden fazla kişi katıldı. Mevzuat Uyum Konferansları (Compliance Conference) düzenlenmeye başlandı. Bu dönemde iki konferans gerçekleştirildi. BDDK, SPK, SEDDK, KVKK gibi düzenleyici otoritelerden üst yöneticiler bu etkinliklere katıldı. Yine bu dönemde Derneğimiz için önemli bir başka hizmet alanı olan Mevzuat Uyum Akademisi (Compliance Academy) faaliyete geçti. Mevzuat Uyum Akademisi’nin ilk seminer programları gerçekleştirildi. Bu seminerler büyük ilgi gördü. Mevzuat Uyum Derneği İktisadi İşletmesi faaliyete geçti. Bunların dışında da birçok faaliyet gerçekleştirildi. Bunların da etkisiyle Derneğimize olan ilgi hızla yükseldi. Derneğimizin faaliyetleri gelişirken, aynı zamanda kurumsal yapısı ve kapasitesi de güçlendi. Bunun yanı sıra Derneğimizin çalışma prensipleri ve kurumsal değerlerinin geliştirilmesine de büyük önem verdik. Mevzuat Uyum Derneği kısa sürede itibarlı ve geniş kabul gören bir sivil toplum örgütü haline geldi. Bundan sonraki dönemlerde bu gelişimin daha da hızlanarak süreceğine inanıyorum.” dedi.

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.