SETBİR Olağan Genel Kurulu toplandı - Haber 1Haber 1

SETBİR Olağan Genel Kurulu toplandı

SETBİR Olağan Genel Kurulu toplandı

23 Mayıs 2023 - 17:38

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı İsa Coşkun, her ülkenin işletme yapısının farklı olduğunu belirterek küçük işletmelere yönelik teşvik politikalarını daha etkin hale getirmek için çalışılması gerektiğini söyledi.

SETBİR Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, Ankara Bilkent Otel'de düzenlendi.

Tek adayla gidilen genel kurulun açılışında konuşan Coşkun, Kovid-19, Rusya-Ukrayna Savaşı ve 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin hem ekonomiyi hem de ekonominin bir parçası olarak tarım ve gıda sektörünü derinden etkilediğini anlattı.

Coşkun, süt, et ve yem sektörlerinin birbirine bağlantılı olduğuna dikkati çekerek "Bunlar, birbirinden ayrılmaz üç önemli sektör. Tarım ve gıdada bir taraf hububat, bitkisel üretim dersek, diğer taraf hayvancılık ve hayvancılık içerisinde de et, süt, yumurtayı da ilave edersek bunlar stratejik sektörler ve biz bunları 'sorunlar ve çözüm önerileri' adıyla bakanlıklarımıza ilettik." diye konuştu.

Ambalajlama, etiketleme, gıda güvenliği, vergi gibi konuların sektörü doğrudan veya dolaylı etkilediğini ifade eden Coşkun, yeni şartlara göre yeni politikaların oluşturulması gerektiğini söyledi.

Coşkun, 47 yıl önce kurulan SETBİR'in en önemli amacının süt, et üretim ve tüketiminin artırılması olduğunu belirterek küçük işletmelere yönelik teşvik politikalarının daha etkin hale getirilmesinin önemine işaret etti.

Her ülkenin işletme yapısının farklı olduğuna dikkati çeken Coşkun, "Küçük işletme yapısını bugünden yarına değiştirmek mümkün değil. Küçük işletmelere yönelik teşvik politikaları uygulanmaya çalışılıyor. Biz, bu teşvik politikalarını daha etkin hale getirmek için uğraşmalıyız." dedi.

Coşkun, Ulusal Süt Konseyinin (USK) belirlediği çiğ süt fiyatının tekrar bir referans fiyat olması beklentisi içerisinde olduklarını belirtti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.