"TTI İzmir" 16. kez turizm sektörü temsilcilerini buluşturdu - Haber 1Haber 1

“TTI İzmir” 16. kez turizm sektörü temsilcilerini buluşturdu

– İzmir Büyükşehir Belediyesinin taşeron firmasında işten çıkarılan bir grup işçi, Başkan Tunç Soyer’i konuşması boyunca alkışlarla protesto etti

“TTI İzmir” 16. kez turizm sektörü temsilcilerini buluşturdu

08 Aralık 2022 - 14:35

ABONE OL

İZMİR (AA) – "TTI İzmir 16. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi" ile "TTI İzmir Outdoor 2. Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı" kapılarını açtı.

Fuarİzmir'deki açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, turizmin ivme kazandığı bir dönemde 16 ülkeden 210'dan fazla katılımcıyı 4 gün boyunca İzmir'de misafir edeceklerini söyledi.

Turizm sektöründe uluslararası büyük bir rekabet olduğuna dikkati çeken Soyer, salgından sonra seyahat alışkanlıklarının değiştiğini anımsattı.

Küresel ölçekteki değişimi anladıklarını dile getiren Soyer, "Kent ekonomisine, esnafa, taksiciye faydası olmayan bir turizm anlayışı dünya genelinde ömrünü tamamladı. Türkiye'nin ucuz destinasyon haline gelmediği, yerelin kendi gücü ve bereketinden beslenen yeni bir turizmi ülkemizin tüm kılcallarına yaymak zorundayız. Pandemiyi yendik, turizm geri dönüyor. Dilerim dönüşümüz muhteşem olsun." dedi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da turizmin işbirliği ve paylaşım anlamına geldiğini kaydetti.

Turizmin çok destinasyonlu ülkelerde merkezi olarak yönetilemeyeceğini anlatan Bağlıkaya, "Makro politikalar içinde yerelde oluşturulacak destinasyon fazlı pazarlama stratejileri çağın gereğidir. Yerel irade rekabetçi bir anlayışla bölgenin tanıtımını belirlemelidir. Bu yüzden hedefler destinasyonlar bazında belirlenmeli, hedeflere ulaşma başarısı toplam sayılarla değil. ölçeğinde yapılacak değerlendirmelerle ölçülmelidir." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, Dünya Seyahat Acentaları Birlikleri Federasyonu Başkanı Sunil Kumar Rumalla ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener fuarın açılışında birer konuşma yaptı.

– İşçilerin alkışlı protestosu

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesinin taşeron firmasında işten çıkarılan ve daha önce de belediye binası önünde eylem yapan bir grup işçi, Tunç Soyer'i konuşması boyunca alkışlarla protesto etti.

"Taşeron zulmüne son, işimizi geri istiyoruz" yazılı pankart açan grup "Evde bakım işçisi köle değildir" diye slogan attı.

Belediye görevlilerinin ikna çabasına rağmen protestodan vazgeçmeyen grup, Tunç Soyer'in konuşmasının ardından alkışlarla tören salonunu terk etti.

İşçiler, fuar merkezi çıkışında yaptıkları basın açıklamasında, işlerine geri dönmeyi istediklerini ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden sözlerinde durmasını beklediklerini belirtti.

– Fuarın detayları

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 16. TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelleri ve ziyaretçileri ağırlayacak.

İlk iki gün profesyonel ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, son gün halka açık olacak.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı ise 4 gün boyunca halkın ziyaretine açık olacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.