Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler Global Career Summit'te buluştu - Haber 1Haber 1

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler Global Career Summit'te buluştu

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler Global Career Summit'te buluştu

30 Ocak 2023 - 18:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – 3İK Ajans Başkanı Alper Çakıroğlu, "Gençlere güveniyoruz, inanıyoruz, onların içindeki cevheri ortaya çıkaracak bu tarz etkinliklerle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu yıl 14'üncü yaş günümüzü kutlayacağız. Bu tarz etkinlikleri yaparak hem şirketlerin doğru yetenekleri bulması noktasında hem de genç yeteneklerin doğru şirketleri bulma noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

3İK Marka İletişim Ajansı tarafından QNB Finansbank'ın daimi, pladis, Turkish Technology ve Yıldız Holding'in resmi sponsorluğunda düzenlenen Global Career Summit, Boğaziçi Üniversitesi'nde 30 Ocak- 1 Şubat'ta Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrencileri misafir ediyor.

Zirvede Türkiye'nin önemli şirketlerinin yöneticileri gençlere kendi kariyer yolculuklarını anlatacak.

Etkinlikte konuşan Çakıroğlu, kariyer yolculuğunda asıl önemli şeyin fikir olduğunu ancak fikirden daha önemli olan şeyin fikrin arkasında durabilecek cesaret ve sabır olduğunu söyledi.

İletişimin kariyer yolculuğunda önemine dikkati çeken Çakıroğlu, "Bugün hepiniz bir şeylerden vazgeçip network elde etmek için geldiniz. Networku devam ettirebilmenin yollarını bulmamız lazım. Özellikle günümüz dünyasında sosyal medya çok aktif. Linkedin'i, Instagram'ı aktif olarak kullanmanız gerekiyor. Bir diğer önemli unsur ise kültür. Kültür dediğimiz şey aslında bugün yaşayacak olduğumuz şey.

Kültür çok önemli. Bu şirketlerde çalışmak istiyorsanız kendi kültürünüze uygun olduğunu ya da o şirketlerin kültürünün size ne kadar uygun olduğunu görmeniz gerekiyor. Bu şirketleri tanıyor olmamız gerekiyor. Bu etkinliğin asıl amacı da bu." şeklinde konuştu.

Çakıroğlu, bu tür etkinliklerin en büyük faydasının kişinin içinde cesareti gösterme fırsatı olduğunu belirterek, "Burada şirketleri tanımak sizin için çok güzel bir fırsat. Belki burada her yöneticiye soru soramayacaksınız ama mutlaka onları bir yerlerden ekleyin, takip edin. Kendinize uygun olduğunu düşünüyorsanız o şirkete başvuruyu gerçekleştirin. Kültürünüze uymayan, sizinle özdeşleşmeyen bir şeyin peşinden gitmeyin. Ben olabildiğince bu süreçleri hem öğrenciler hem şirketler için kurabilecek bir ekip oluşturmaya çalıştım." dedi.

– "3 gün boyunca 500'den fazla öğrenci arkadaşımız bizimle birlikte olacak"

3İK Marka İletişim Ajansı olarak yıllardır gençlerin yanında olmaya çalıştıklarını aktaran Çakıroğlu, şunları kaydetti:

" Global Career Summit'in 6'ncı yılındaki en temel amaçlarından biri globalden Türkiye'ye gelmiş, Türkiye'den de globale giden çok değerli şirketlerin çok değerli yöneticilerini ağırlamak. Gençlere güveniyoruz, inanıyoruz, onların içindeki cevheri ortaya çıkaracak bu tarz etkinliklerle yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu yıl 14'üncü yaş günümüzü kutlayacağız. Bu tarz etkinlikleri yaparak hem şirketlerin doğru yetenekleri bulması noktasında hem de genç yeteneklerin doğru şirketleri bulma noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Bizim bir mottomuz var. 'İyi ki 3İK Var'. Yolu 3İK'ya değen hem gençlerin hem şirketlerin hem de herkesin 'İyi ki 3İK Var' demesini istiyoruz. 3 gün boyunca 500'den fazla öğrenci arkadaşımız bizimle birlikte olacak. Boğaziçi Üniversitesi'ne ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyoruz."

Cigna Sağlık Hayat ve Emeklilik Mali kontrol ve Raporlama, Teknik ve Aküterya Genel Müdür Yardımcısı Ümit Sönmez, QNB Finansbank ve iştirakleri olarak daimi sponsoru oldukları bu etkinlikte kariyer gelişiminde gençlere yardımcı olmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Katılımcıların bu etkinlikten çok büyük fayda göreceğini dile getiren Sönmez, "Birçok farklı sektörden farklı tecrübe ve disiplinlerden gelen insanlardan başarılarını ve düşüncelerini dinliyor olacaklar. Katılımcıların çok büyük fayda alacağına inanıyorum. 3 gün boyunca katılımcıların keyifle dinleyeceği sunumlar olacak. Program çıkışında katılımcılar kariyeri ile ilgili nereye gitme konusunda fikir sahibi olacak." ifadelerini kullandı.

QNB Finansbank İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar, Global Career Summit'te yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Bu tür etkinlikler özellikle gençlerin olduğu her alanda olmak bize keyif veriyor. Özellikle yüzde 85-90 oranında yeni mezun alan bir bankayız. İştiraklerimiz de benzer oranlarda. Tecrübeye de önem veriyoruz tabi ama ikisinin bir arada olması ayrı bir enerji oluşturuyor. Bu etkinlikler gençler için çok önemli. 3İK uzun yıllar birlikte çalıştığımız, bu tür süreçlerde de her zaman da fayda sağlamaya çalıştık bundan sonra da böyle olacak.

Ana sponsor olmak, destek veriyor olmak ayrı değerli, önemli kılıyor. Bundan sonra da gençlere fayda sağlayacağımız yeni alanlar açacağız. Tüm şirketler etkin bir şekilde fayda sağlamaya çalışıyor. Güzel bir gelecekleri olsun bizler de bu etkinliklerde yer almaya devam edeceğiz."

Etkinliğe katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi Gülben Dursun, Global Career Summit'in bir gencin hayalinde olan tüm firmaları içinde bulundurduğunu, burada olduğu için çok mutlu olduğunu kaydetti.

İstanbul Üniversitesi öğrencisi Latife Aydın ise şirket yetkililerinin kendilerine verdiği bilgilerle kariyer yolculuklarında daha iyi ilerleyebileceklerini belirterek, "Kendi sorularımızı sorabildik ve çok güzel cevaplar aldık. Global şirketlerde kariyer yapmak istediğim için bu tür etkinliklere katılıyorum.

Bu tür etkinliklerde kendi kariyer hedefim ile ilgili soruları sorup, cevapları bulabiliyorum. Global şirketlerden gelen konuşmacıların hayatları beni çok etkiliyor. Bu büyük etkinliği düzenleyen 3İK ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.