Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, Sudan Merkez Bankası Başkanı Cengul ile görüştü - Haber 1Haber 1

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, Sudan Merkez Bankası Başkanı Cengul ile görüştü

Ziraat Katılım Genel Müdürü Özdemir, Sudan Merkez Bankası Başkanı Cengul ile görüştü

19 Ocak 2023 - 1:05

ABONE OL

HARTUM (AA) – Ziraat Katılım Bankası Genel Müdürü Metin Özdemir, Sudan Merkez Bankası Başkanı Hüseyin Yahya Cengul ile bir araya geldi.

Özdemir, Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim ve Sanayi Bakanı Betul Abbas Avad’ı ziyaretinin ardından Cengul ile de görüştü.

Ziyaretlerde, Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakütük, Kurumsal Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul İspaha, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Buçukoğlu, Mahmut Esfa Emek ve Mehmet Başıbüyük de hazır bulundu.

Karakütük, yaptığı açıklamada, “Merkez Bankası ziyaretimizde Ziraat Katılım’ın bu zamana kadarki faaliyetleri hakkında bilgi verdik. Sermaye artırımı ile birlikte daha hızlı bir şekilde faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi ve daha büyük şirketlere kredi imkanlarımızın olabileceğini ifade ettik. Sudan’ın ekonomik anlamdaki gelişimine en büyük katkıyı sunan bankalardan birisi olacağımızı bildirdik.” dedi.

Ziraat Katılım’ın Hartum’da şube açması ve heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Merkez Bankası Başkanı Cengul de “Ziraat Katılım’ın faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız. Ziraat Katılım’ın daha çok müşteriye ulaşmasını, yerel bankalarla ilişkilerini daha da güçlendirmesini arzuluyoruz.” ifadelerini kulandı.

Ziraat Katılım’ın ilk yurt dışı şubesi, 2018’de ruhsat alınması ve 2019’daki kuruluş çalışmalarının ardından 2020’nin ağustos sonu itibarıyla Sudan’da faaliyete başlamıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.