Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi açıldı - Haber 1Haber 1

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi açıldı

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi açıldı

31 Mayıs 2022 - 20:10

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri teşvik etmek ve genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi izlenime sunuldu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yapılan 1000'den fazla başvurudan jürinin değerlendirmesi sonucu belirlenen 23 sanatçıya ait 24 eser, Akbank Sanat'ta ve metaverse evreninde sergileniyor.

Yarışmanın bu yılki jüri üyeleri arasında küratör Çelenk Bafra, sanatçı İpek Duben, Resim ve Heykel Müzeleri Derneği Yöneticisi Gönül Nuhoğlu ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ve serginin küratörlüğünü de üstlenen yazar ve küratör Fatoş Üstek yer aldı.

Üstek, AA muhabirine, sanatseverleri çok temalı ve çok sorulu bir serginin beklediğini, serginin hem fiziksel ortamda hem de metaverse platformunda görülebileceğini söyledi.

Gerçek ve sanal serginin birbirini tamamlar şekilde hayata geçirildiğini belirten Üstek, "Hem dijital ortamdaki hem de buradaki sergiyi gezmeleri gerekiyor ki bütünü görebilsinler. İki farklı bağlamda kurgulandı. 40. yıl kapsamında ayrıca atölye çalışmaları ve bir dijital konuk ağırlama programı da gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla bu yıl genç sanatçılara destek vermek, onların kariyer gelişimlerini profesyonel anlamda desteklemek adına birçok etkinliğimiz var." dedi.

– 12 üniversiteden gençlerin eserleri sergileniyor

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı da yarışmaya Türkiye'nin birçok yerinden 1000'i aşkın başvuru yapıldığını dile getirerek şunları ifade etti:

"40 yıldır aralıksız gençleri desteklemek ve onların gelişimine tanık olmak, aldıkları yolu izlemek bizim için mutluluk kaynağı. Geriye dönüp baktığımızda Türkiye'de ve yurt dışında belli yerlere gelmiş sanatçıların zamanında bu yarışmadan geçtiğini görüyoruz. Bu zamana kadar da 1500'e yakın sanatçıyı sergileme imkanı olmuş bu sergiler. Bu sergimizde de 12 üniversiteden gençlerin eserleri var."

Bu yıl serginin Beyoğlu Kültür Yolu Festivali'ne dahil edildiğine dikkati çeken Bigalı, "Festival sayesinde birçok sanatsever Beyoğlu'na akın ediyor. Eminim festival kapsamında da Akbank Sanat'a gelen izleyiciler olacaktır. Serginin yanı sıra farklı etkinliklerimizle de kültür yolu etkinliklerine destek veriyoruz." diye konuştu.

Akbank Sanat ve metaversede ücretsiz olarak gezilebilecek sergide, Ahmet Berkin Günsay, Alara Başar, Ali Kanal, Begüm Çelik, Betül Sertkaya, Buğra Erol, Cemil Olgun Can, Dilara Başköylü, Elif Özen, Emre Çalış, Ferhat Tunç, Gizem Candan, İrem Sezer, Lalin Mercan, Nazif Can Akçalı, Oğuz Gököz, Özlem Cıbır, Özlem Köse, Rıdvan Aşar, Sümeyra Çetin, Yasemin Kaplan, Zeynep Sude Can ve Zülkif Esin'in eserleri yer alıyor.

Akbank 40. Günümüz Sanatçıları Ödülü Yarışması'nın jürisi tarafından yapılan değerlendirme sonucunda fiziksel platformda yer almak üzere seçilen sanatçıların her birine 5 bin lira, çevrim içi platformda yer almak üzere seçilen sanatçıların her birine de 1000 lira ödül verildi.

"Açık Kart" temasıyla tüm Türkiye'deki genç sanatçı adaylarının davet edildiği yarışmanın ödül töreninde, sergide eserleri yer alan genç sanatçılara toplamda 115 bin lira ödül dağıtıldı.

Sergi, 30 Temmuz'a kadar Akbank Sanat'ta ve "https://bit.ly/akbanksanatmetaverse" adresinde ziyaret edilebilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.